Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat organitza visites guiades al Jonquet per explicar els beneficis del Pla Especial de Protecció

Palma, 6 d’abril de 2022.- L’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha organitzat visites guiades al Jonquet amb la finalitat que la ciutadania conegui els beneficis del Pla Especial de Protecció d’aquest barri emblemàtic de Palma.

Les visites començaran el 7 d’abril i es faran fins al 24 de maig. En funció del dia, tindran horari de matí (d’11 h a 13 h) o d’horabaixa (de 17 a 19). L’encarregat de dur-les a terme serà l’escriptor, dramaturg i traductor Albert Herranz, autor de llibres d’història com Així era Santa Catalina (Temporae, 2013); La Segona República a Mallorca: el temps, els fets i els protagonistes (amb Joana Maria Roque, Miquel Font Editor, 2006); i Santa Catalina. Imatges d’ahir (amb Andreu Muntaner, Miquel Font Editor,2005), entre molts d’altres.

El Pla Especial de Protecció del Jonquet es va aprovar de manera definitiva l’octubre de 2020 després d’una llarga reivindicació veïnal per conservar el patrimoni i el caràcter singular d’aquesta barriada enfront de la pressió dels interessos immobiliaris i especuladors. També es va regular els usos equilibrats entre bars i restaurants i la convivència veïnal amb una normativa de restricció de denistat la qual permet un màxim de tres establiments per cada cent metres.

Neus Truyol: “El Jonquet és un barri molt estimat pels veïnats i veïnades de Palma. Reconeixem la singularitat del seu valor patrimonial i per això, amb el nou Pla Especial de Protecció, ajudam a conservar-ho.”

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat també ha convidat la ciutadania a “participar d’aquestes visites guiades de la mà d’Albert Herranz, una persona de reconegut prestigi pel seu coneixement del barri i de la ciutat”.

El Pla Especial també fa possible la rehabilitació dels molins, que es podran convertir en habitatges o restaurants. D’aquesta manera es treballarà per evitar la seva degradació i es podran recuperar com a elements patrimonials singulars del barri i la ciutat. També es contempla la creació de nous espais lliures al costat del teatre municipal Mar i Terra i al solar de Rentadors, i es deixen enrere projectes que desfiguraven el traçat urbà històric: s’esborren grans aparcaments soterrats i les grans construccions a primera línia, amb una proposta d’edificabilitat equilibrada i respectuosa amb la declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC) d’aquest barri.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email