Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament commemora el 91è aniversari de la II República amb una reivindicació del paper que en va tenir les dones

Palma, 9 de maig de 2021.- L’Ajuntament de Palma commemorarà el 91è aniversari de la II República amb la proposta Exercicis de Memòria, un recorregut per llocs significatius de Ciutat relacionats amb la memòria històrica i el paper de les dones. Aquesta activitat es durà a terme el 21 d’abril a partir de les 20h, i el punt de trobada per començar el recorregut serà la plaça de Santa Catalina, cantonada amb el carrer de la Pólvora.

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i l’actriu Aina de Cos, membre de l’equip artístic que representa Exercicis de Memòria, han presentat aquesta iniciativa. Ambdós han estat acompanyats per representants de Dones per la Memòria, entitat que farà una ofrena floral i llegirà un manifest el 14 d’abril, dia que es va proclamar la II República, a la plaça de Cort.

Llorenç Carrió: “Amb la República, les dones varen aconseguir el dret al vot i al divorci, i participaren en política. Per això, els feixistes obriren per primera vegada a Palma una presó política  per a dones durant la guerra” 

“Amb la República, les dones varen aconseguir el dret al vot i al divorci, i participaren en política. Per això, els feixistes obriren per primera vegada a Palma una presó política per a dones durant la guerra”, ha explicat Carrió, a més de destacar que les dones han tingut un paper cabdal en la memòria familiar i institucional de la repressió.

Per la seva part, l’actriu Aina de Cos ha destacat la necessitat de continuar posant entre tots “una mica de memòria”. Rosalia Frau, del cor Dones per la Memòria, també h fet “una crida a la lluita antifeixista” en el present. “No s’ha d’oblidar mai el que va passar”, ha sentenciat.

Dia 21 es durà a terme la proposta artística ‘Exercicis de la Memòria’ amb un recorregut lligat amb el paper de  la memòria i Can Sales, que va ser la presó de dones durant la Guerra Civil i el Franquisme.

Exercicis de Memòria és una proposta escènica de petit format, pensada per a honorar les persones represaliades durant la Guerra Civil i la postguerra a les Balears i gira entorn de les dones que els varen sobreviure, companyes, germanes, filles i netes que han lluitat i ho continuen fent per la dignitat i la memòria dels seus éssers estimats.

L’aforament d’aquesta activitat i les inscripcions es poden enviar a info@elsomniproduccions.com.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email