Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament repassa dues dècades de fotoperiodisme a Palma

Palma, 12 d’abril de 2022.- El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió; i els fotògrafs Bartolomé Ramon, Alejandro Spúlveda i Teresa Ayuga, han presentat aquest dimarts a la plaça de l’Olivar la mostra Fotoperiodisme a Palma al segle XXI. De la Imatge a la Memòria (2000-2020), un recorregut per algunes de les imatges que han marcat les dues primeres dècades del present segle. Aquesta mostra, impulsada per l’Associació de Fotoperiodistes de les Illes Balears, ha estat coordinada per Anna Aguiló amb el suport de l’Àrea d’Educació de Cort.

El recull de fotografies, que es podran veure a l’Olivar fins al 30 de maig, constitueix un relat sobre la memòria més recent de la ciutat i rememora algunes de les vivències que han marcat aquest temps, gràcies a la feina dels fotoperiodistes. Així, les imatges donen la possibilitat als ciutadans de reflexionar sobre l’actualitat i la quotidianeitat, i també sobre les situacions adverses que han hagut d’afrontar, com la pandèmia de covid-19.

La plaça de l’Olivar es transforma en museu a l’aire lliure i acollirà la mostra ‘Fotoperiodisme a Palma al segle XXI. De la Imatge a la Memòria (2000-2020)’

“Hem fet una selecció de 27 imatges, i cal tenir en compte que són molts d’anys”, ha explicat Bartolomé Ramon, de l’Associació de Fotoperiodistes de les Illes Balears, qui ha recordat que l’exposició està dedicada a Montse T. Díez (aquesta professional va morir l’any 2017). “Agraïm a l’Àrea d’Educació que hagi apostat pel fotoperiodisme, perquè avui en dia és més necessari que mai. Som notaris de l’actualitat i això es pot veure ara amb la guerra d’Ucraïna: cal algú que documenti l’actualitat”, ha afegit.

Per la seva part, Llorenç Carrió ha assenyalat que “el fotoperiodisme no és només veure les imatges, sinó sentir-les”. “És important apropar a la ciutadania l’exposició, per això és de carrer”, ha continuat.

Davant ‘una realitat tan diversa, l’exposició ofereix mirades múltiples, que passen per la ternura, l’humor i la crítica. Els fotoperiodistes són observadors professionals i a més d’il·lustrar el present construeixen la memòria gràfica de Palma. A més, la seva ètica professional és una garantia contra la desinformació.

En aquesta mostra es podran veure fotografies de Jordi Avellà, Teresa Ayuga, Pere Bota, Guillem Bosch, Isaac Buj, Miquel Àngel Canyellas, Cati Cladera, Montserrat T. Díez (a qui està dedicada), Joan Lladó, Manu Mielnieziuk, Pere Joan Oliver, Bartolomé Ramón, Jaime Reina, Alejandro Sepúlveda, Tooru Shimada, Ismael Velázquez i Alberto Vera. La feina de tots ells ja forma part de la memòria recent de Palma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email