Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La nova plaça de Sant Jordi i el nou casal sociocultural de Gènova seran realitat en 2023

Palma, 13 d’abril de 2022.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat aquest dimecres que la nova plaça de Sant Jordi i el nou casal sociocultural de Gènova seran realitat en 2023. “Hem avançat en dos projectes de barri que són demandes veïnals històriques”, ha dit en roda de premsa, després de la reunió de la Junta de Govern de l’Ajuntament.

Part del finançament en ambdós casos prové del fons de la llei de capitalitat, mentre que l’altra part serà amb recursos municipals.

Neus Truyol: “D’aquesta manera milloram dues barriades que no estan en el centre de la ciutat” 

Pel que fa a la nova plaça de Sant Jordi, s’han adjudicat les obres per valor de 430.000 euros (IVA inclòs). El període d’execució previst és de nou mesos, així que els veïns podran gaudir d’aquest espai a començaments de l’any que ve.

“La nova plaça s’ha dissenyat segons els criteris i les demandes que varen fer els mateixos veïns”, ha assenyalat Truyol, i ha indicat tres aspectes importants que s’hi han incorporat:

  • Serà una plaça més verda i amable, un lloc que convida a ser-hi.
  • Serà un espai més diàfan, on es podran fer més activitats com fires i tallers.
  • Servirà per pacificar el trànsit dels voltants.

Ambdós projectes responen a demandes veïnals històriques

“L’actual plaça té un desnivell important a dos costats que es rebaixarà a la nova, on hi haurà zones amb plataforma única. Això pacificarà i limitarà el trànsit”, ha comentat la regidora, a més de remarcar que aquest nou indret “connectarà millor amb l’escola perquè sigui més aprofitat per infants i veïns”.

Nou casal a Gènova

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat els plecs per licitar l’adjudicació de les obres del nou casal sociocultural de Gènova, per un cost d’1,6 milions d’euros. “Tenir un casal de barri, una biblioteca en millors condicions i un espai per a l’associació de gent gran també era una demanda molt important dels veïns d’aquesta barriada”, ha manifestat Truyol, qui ha subratllat que el projecte es va dissenyar “amb un procés participatiu”. “Es varen recollir demandes dels usos que tindrà aquest casal sociocultural, que tindrà espais polivalents i també servirà per millorar l’entorn”, ha afegit.

Un dels requisits que compleix el nou projecte és que no es perdi espai de la plaça de Sant Salvador, motiu pel qual l’equipament aprofita el desnivell que hi ha i es fa a una zona inferior. A més, els dos patis que hi haurà al voltant  de l’edificació, la qual tindrà uns 500 metres quadrats, permetran que s’aprofiti la llum natural.

La proposta de licitació inclou que les obres s’executin en 12 mesos, i aquest termini farà possible que aquest nou casal de barri, centre de gent gran i biblioteca estiguin enllestits en 2023.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email