Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar organitza una jornada d’avaluació del treball comunitari amb el consultor basc Fernando Fantova

Palma, 21 d’abril de 2022.- L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma ha duit a terme aquest dijous a les Cases Weyler d’Amadip Esment (Son Ferriol) una jornada d’avaluació del treball comunitari que es fa a les barriades de Ciutat, a la qual ha participat el consultor basc Fernando Fantova. Aquesta jornada s’ha fet de manera conjunta amb les entitats del tercer sector que desenvolupen els projectes d’intervenció socioeducativa en els barris de Palma.

“El treball comunitari és una manera d’entendre l’objectiu dels serveis socials, el qual és el compromís amb els valors de canvi, justícia i transformació”, ha comentat Trobat. “La mirada comunitària ha de ser present a tots els aspectes de la nostra intervenció, per generar cohesió social i que els barris siguin un espai de prevenció”, ha afegit.

Aquesta iniciativa també servirà per valorar les actuacions que s’han fet als barris de Palma a través dels projectes comunitaris

El doctor Fantova ha conduït un procés de reflexió per valorar les accions que s’han desenvolupat en els barris mitjançant els projectes comunitaris. Els tècnics municipals i els de les entitats del tercer sector han pogut dur a terme aquesta tasca gràcies als convenis singulars que es varen iniciar en novembre de 2020, els quals han fet possibles els projectes de treball comunitari amb infants i joves i les seves famílies.

“Estic impressionat amb l’experiència de l’Ajuntament de Palma amb els convenis singulars”, ha assenyalat Fantova, qui ha destacat que aquesta manera de col·laborar és “molt participativa i sostenible en el territori”.

Durant la jornada s’han presentat els resultats dels diagnòstics comunitaris de diferents barriades de Palma. En total, s’han fet vint diagnòstics amb metodologies participatives implicant tècnics comunitaris, veïns, entitats i serveis.

La jornada ha servit per compartir les experiències avaluant accions comunitàries i reflexionar per tirar endavant aquest procés. Aquesta anàlisi ha de repercutir en una millor cohesió social per tenir uns barris centrats en la prevenció social pel que fa als infants i als joves de Ciutat.

L’objectiu final és millorar la cohesió social a les barriades

La Direcció General d’Infància i Comunitari de l’Àrea de Benestar ha organitzat aquesta jornada, amb la participació d’una setantena de professionals (tècnics municipals i de les entitats GREC, Naüm, Espiral, Aldeas Infantiles, Creu Roja, Fundació Natzaret, Cooperativa Jovent i Fundació Patronat Obrer.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email