Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El ple de l’Ajuntament aprova el Pla de creació d’escoles públiques d’Educació Infantil 2021-2024

Palma, 4 de març de 2022.- El ple de l’Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous el Pla de creació d’escoles públiques, que preveu incrementar les places de 0-3 en 294. Aquest document ha tirat endavant amb el vot a favor de tots els partits amb representació, llevat del PP que s’ha abstingut.

L’Ajuntament disposa actualment de 5,2 milions d’euros per a noves escoles infantils, dels quals 2,8 milions provenen dels fons de Capitalitat i 2,4 milions arriben de fons europeus Next Generation a través del Pla estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència, gràcies a la convocatòria de subvencions de la Conselleria d’Educació i Formació Professional.

Llorenç Carrió: “És una passa molt important per a la universalització de l’educació de la primera infància”

Gràcies a aquest pla, Palma passarà a tenir 1.342 places públiques de 0-3, xifra que suposa una oferta de places a un 11,8% dels infants de Ciutat.

La iniciativa té el suport de l’Assemblea 0-3, una entitat que treballa de la mà d’Unicef Balears, FAPA Mallorca i l’Assemblea de Docents. La seva representant, María José Jiménez, ha destacat que “l’escolarització primerenca és la millor política social, preventiva i compensatòria”.

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha considerat que el pla és “una passa molt important per a la universalització de l’educació de la primera infància” i ha assenyalat que l’augment de places “servirà per acabar amb les llistes d’espera”. Carrió ha agraït la seva feina a totes les entitats que han lluitat per aquesta iniciativa i “pels drets dels infants d’aquesta ciutat”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email