Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Estudi General Lul·lià acollirà la presentació del llibre ‘Jueus, conversos i xuetes: una visita pels calls de Palma’, de Laura Miró

Palma, 4 de maig de 2022.- La historiadora, investigadora i escriptora Laura Miró presentarà aquest divendres a l’Estudi General Lul·lià (19h) el llibre Jueus, conversos i xuetes (Illa Edicions). També assistiran a l’acte el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i el president de la Comunitat Jueva de les Illes Balears, Árieh Girondí.

“Aquest projecte sorgeix arran de la meva experiència fent rutes per Palma, sobretot quan fèiem les Jornades de Cultura Jueva”, explica Miró. “D’aquesta manera, tot allò que contava ha quedat fixat a qualque banda”, afegeix. El llibre explica el passat jueu, convers i xueta de diversos punts de Palma perquè les persones interessades puguin fer la ruta per llocs emblemàtics de Ciutat.

Llorenç Carrió: “Intentam donar a conèixer fets, persones i col·lectius que han estat amagats a la història de la ciutat”

Per la seva part, Llorenç Carrió ha manifestat la seva satisfacció perquè aquesta publicació hagi pogut rebre una subvenció de l’Ajuntament. “Intentam donar a conèixer fets, persones i col·lectius que han estat amagats a la història de la ciutat i aquest projecte va ser un dels que va obtenir més puntuació. A més, també valoram molt el currículum de Laura Miró”, ha comentat el regidor, a més de reiterar que “era important explicar la història dels xuetes”.

Commemoració de les víctimes de la Inquisició mallorquina

D’altra banda, aquest dijous es durà a terme un acte de Commemoració de les víctimes de la Inquisició mallorquina a la placa que les recorda i que està ubicada a la plaça Gomila. A partir de les 18h es llegiran els noms dels homes i dones que varen patir la repressió de la Inquisició.

“El 6 de maig de 1691 va ser una data fatídica per Mallorca, la qual no podem oblidar. Des de l’Ajuntament donam suport a totes les entitats que reivindiquen la tolerància i, de manera especial, a aquelles que guarden el llegat jueu i xueta de la Ciutat”, ha apuntat Carrió.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email