Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar atorga ajudes a més de 3.000 famílies per valor de 2,6 milions d’euros durant el primer quadrimestre de 2022

Palma, 9 de maig de 2022.- El tinent de batle de Cultura i Benestar, Antoni Noguera, i la coordinadora general de Benestar, Catalina Trobat, han presentat aquest dilluns el balanç de les ajudes econòmiques que la regidoria ha atorgat durant el primer quadrimestre de 2022. Des de l’1 de gener fins al 30 d’abril, els recursos de l’àrea han ajudat 3.050 famílies per valor de 2.679.424,69 euros.

La part més gran de les ajudes s’han destinat a habitatge (quasi un milió d’euros per a rebuts de lloguer i prevenció de desnonaments, entre altres accions) i necessitats vitals bàsiques (1,3 milions d’euros per a menjar, productes infantils de primera necessitat i productes d’higiene, entre altres necessitats). Les famílies també han rebut suport per a beques d’infància en risc, atenció personal, inserció formativa-laboral i despeses sanitàries, de transport i d’educació.

“Encara que no és una competència pròpia, l’Ajuntament és una de les institucions que més doblers dona per a habitatge i per evitar desnonaments”, ha subratllat Antoni Noguera. El tinent de batle també ha assenyalat que l’Àrea de Benestar ha estat “flexible i àgil” en els pitjors moments de la pandèmia per donar una quantitat milionària d’ajudes i ha recordat que ara van minvant perquè “els efectes de la crisi es van minimitzant”.

Si es comparen les dades amb anys anteriors, es pot comprovar que part dels efectes de la crisi provocada per la pandèmia encara continuen vigents: Benestar ha ajudat els quatres primers mesos d’enguany pràcticament mil famílies més que el mateix període de 2019. A més, l’any anterior a la pandèmia es va atorgar un milió d’euros menys en ajudes (1,5 milions) fins al 30 d’abril.

Ara bé, també es pot comprovar que l’impacte del covid en les famílies més vulnerables de Palma ja no és tan intens, encara que això també implica que hi ha hagut una reactivació de l’economia submergida. L’any 2020 es varen donar ajudes a 4.645 famílies per valor de 2,6 milions d’euros; i l’any 2021 reberen 4.919 famílies per valor de 4,6 milions d’euros , un 40% més que enguany (sempre es parla de l’1 de gener al 30 d’abril). Quant al nombre d’ajudes que s’han atorgat des de fa tres anys, en 2019 varen ser 6.252, 9.945 en 2020, 16.122 en 2021 i 9.493 en 2022 (un nivell molt semblant al de 2020).

D’altra banda, cal remarcar que el sistema de garantia d’ingressos està més consolidat i que les peticions per a rebre prestacions com l’Ingrés Mínim Vital (IMV) o la Renda Social Garantida (RESOGA) es resolen amb més agilitat que en temps de pandèmia. A més, la finalització d’un percentatge d’Expedients de regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) ha fet que no s’hagin de complementar amb ajudes econòmiques. Segons les dades del SOIB, la població activa del primer trimestre de 2022 és un 5% superior a l’any passat. De fet, les Balears són la segona comunitat autònoma amb la taxa d’activitat més alta, amb un 63,1%, mentre que la mitjana estatal és del 58,5%.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email