Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament modifica l’ordenança de galeres per evitar que puguin circular amb alerta per temperatures altes

Palma, 11 de maig de 2022.- La Junta de Govern ha aprovat elevar a ple la modificació de l’ordenança de galeres per introduïr un apartat en el qual s’introdueix la prohibició del fet que els cavalls treballin quan l’Agència Estatal de Meterologia (AEMET) declari alerta meteorològica per avís groc, taronja o vermell de risc greu o molt server de temperatures.

En aquest sentit, la modificació que ara s’eleva a ple, també estipula que “els conductors de galeres hauran de suspendre el servei quan apreciïn que el vehicle o la cavalleria no compleixen les condicions de seguretat, higiene, comoditat o estat físic”.

Aquesta modificació de l’ordenança té per objectiu evitar que les galeres circulin aquet estiu amb altes temperatures.

Cal recordar que l’any 2018 aquesta suspensió del servei s’aprovà mitjançant un Decret de Batlia. Posteriorment,  el Jutjat del contenciós administratiu núm. 2 de Palma estimà parcialment un recurs contra aquest Decret i estipulà que la forma per introduïr aquesta prohibició s’havia de fer mitjançant una modificació de l’Ordenança,  i no mitjançant un Decret.

Així mateix, l’Ajuntament ha explicat que des de l’equip de govern està fent feina per evitar trobar una alternativa a aquest atractiu turístic que funciona amb animals.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email