Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Casal Solleric inaugura la proposta educativa i participativa ‘Cementiri Llull’

Palma, 24 de maig de 2022.- El Casal Solleric inaugura aquest dijous 26 de maig a les 19.30h la proposta educativa i participativa Cementiri Llull, una iniciativa de Ricard Huerta que reivindica la figura de Ramon Llull i el cementiri com a espai educatiu, de memòria i respecte, així com a espai de reflexió. Huerta és membre de Creari Grup de Recerca en Pedagogies Culturals de la Universitat de València (UV). Aquest plantejament forma part d’una investigació universitària compartida entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la UV.

Cementiri Llull és un projecte artístic i educatiu que, com fa Huerta amb les seves iniciatives, combina la innovació i la inclusió des d’una perspectiva cultural, participativa i tecnològica. En aquest cas es tracta de reivindicar el cementiri com a espai educatiu en arts, com a lloc per a la memòria i el respecte i un entorn de reflexió pacient, un àmbit artístic excepcional i de reivindicació patrimonial.

A més, es reivindica la figura de Ramon Llull des del seu vessant local, entenent-la com a icona representativa de Mallorca i atenent el seu programa universal, ja que la literatura i els sabers lul·lians són font d’actualitat constant a escala global.

La proposta engloba una sèrie d’accions: l’exposició en el Casal Solleric, conferències temàtiques, difusió interactiva en línia, debats sobre art i educació, tallers d’educació patrimonial, visites comentades i accions participatives.

Pel que fa a l’exposició, la conformen tres àmbits diferents i complementaris: l’acció artística de Ricard Huerta; l’acció artística participativa per reunir les aportacions de les persones que hi participen; les intervencions per difondre el projecte artístic i educatiu.

Les obres de Ricard Huerta defensen la idea del cementiri com a un espai artístic, de respecte, de memòria i de record. Es podran veure 21 fotografies de diferents cementiris del món i 26 pintures basades en textos de Ramon Llull. La mostra també inclou un mural dedicat a Llull, pintat directament al mur de la sala d’exposició.

L’acció participativa reuneix imatges especialment de persones vinculades a la UIB (alumnat, professorat i personal de serveis). Cadascuna presenta una fotografia d’un cementiri de Mallorca. Pot ser un detall, però també una panoràmica o alguna construcció. A més de la fotografia, cada participant aporta un text molt breu on explica el motiu de la tria.

Cementiri Llull també ha de servir per generar debats i activitats participatives, tan presencial com a través de xarxes socials i plataformes interactives.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email