Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Educació inicia la contractació de la gestió de vuit escoles municipals

Palma, 25 de maig de 2023.- L’Àrea d’Educació i Política Lingüística ha començat els tràmits per licitar la gestió de vuit escoles municipals després que la Junta de Govern d’aquest dimecres hagi autoritzat la despesa de 9,7 milions d’euros. Les escoles per a les quals es contractarà el servei són EI S’Arenal, EI Ciutat Antiga, EI Santa Creu, EI Maria Mut i Mandilego, EI Son Fuster, EI Son Ferriol, EI Son Espanyolet i EI Can Alonso.

La gestió que es contractarà inclou els serveis educatiu, de cuina, de suport al procés d’escolarització i el de neteja i manteniment. El preu de licitació és de 9.782.761 euros, amb una durada de dos anys.

“Es tracta d’una gestió integral”, ha apuntat la gerent del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants, Francisca Niell, qui ha destacat que el nou contracte “pràcticament duplica” l’anterior. “Passam de 2,5 milions d’euros a l’any a quasi 5 milions”, ha explicat. L’increment del cost del contracte es deu a:

  • L’increment salarial del personal docent i no docent dels centres d’acord amb l’aplicació del Conveni Col·lectiu Sectorial.
  • L’augment de les jornades laborals del personal i les previsions d’incrementar el nombre de treballadors.
  • La previsió de les necessitats de suport d’educadors i educadores per als infants amb Necessitats Educatives Especials (NEE) greument afectats. Aquesta necessitat s’ha incrementat de manera considerable els darrers anys i és una obligació de les escoles públiques atendre aquests infants.
  • La incorporació en el contracte de determinats aspectes del manteniment de les escoles a càrrec de l’empresa adjudicatària.

Les empreses que s’interessin per la licitació hauran de presentar un projecte de gestió pedagògica, organitzativa i administrativa del servei, i s’han d’adaptar als eixos de la línia educativa del Patronat: servei educatiu inclusiu i preventiu; ensenyament en català; període d’acollida i adaptació al centre; alimentació saludable i de proximitat, amb servei de cuina pròpia; formació permanent del personal; i innovació i millora.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email