Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les ajudes de Benestar per a habitatge es tripliquen en sis anys

Palma, 13 de juny de 2022.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la coordinadora general de Benestar, Catalina Trobat, han presentat aquest dilluns un balanç de les ajudes relacionades amb l’habitatge dels darrers sis anys. Aquests ajuts abasten les categories d’habitatge (lloguer, pagament de la comunitat, pagament d’habitatge), ajudes per a habitacions o pensions, ajudes per a subministraments i ajudes relacionades amb desnonaments.

En 2021, varen ser el 30% del nombre total d’ajuts que es varen atorgar

El nombre d’ajuts que ha donat l’Àrea de Benestar s’ha multiplicat per 3 en el període que va del 2016 al 2021: s’ha passat de 4.435 a 12.162 ajudes. Aquesta evolució deixa palès l’impacte de la pandèmia, com reflecteix l’increment que es va produir l’any 2020 respecte del 2019, quan es va passar de 4.937 a 11.920 ajudes. En total, durant aquests sis anys s’han atorgat 42.122 ajuts relacionats amb l’habitatge.

El nombre de les ajudes relacionades amb l’habitatge ha guanyat importància al llarg d’aquests sis anys i ha passat de representar un 22% del total d’ajudes de l’Àrea de Benestar en 2016 a ser un 30% en 2021.

Aquest augment del nombre d’ajudes es reflecteix en l’esforç econòmic de l’Àrea, la qual ha passat de destinar 1,2 milions d’euros a ajudes relacionades amb l’habitatge en 2016 als 4,6 milions d’euros que va invertir en 2021. En total, des del 2016 al 2021 s’hi han destinat 14,8 milions d’euros a ajudes relacionades amb l’habitatge. El 2020 va ser l’any que s’hi varen necessitar més recursos, amb una despesa de 4.697.729 euros, una xifra molt superior a l’1,6 milions d’euros de 2019.

Dins del total de les despeses de l’Àrea de Benestar, les ajudes relacionades amb l’habitatge suposaven un 30% del total en 2016, un percentatge que es va incrementar fins al 41,5% en 2021, encara que l’any que més pes varen tenir va ser el 2020, quan varen suposar un 44,7% del total de despesa en prestacions.

En total, des del 2016 a 2021 un total de 9.321 famílies han accedit a prestacions relacionades amb l’habitatge, un 63% de les quals (5.902) han rebut més d’una prestació. Novament, el nombre més elevat de famílies que varen requerir aquestes ajudes va ser l’any 202, amb 4.695.

“Fa uns anys vaig ser voluntari de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i vaig viure en persona l’angoixa de moltes famílies que anaven a perdre casa seva”, ha explicat Antoni Noguera. “Aquest Ajuntament havia de poder donar segones oportunitats, i ser àgil i eficient amb les ajudes”, ha continuat, a més de destacar la constitució de l’Oficina Antidesnonaments en 2015.

Antoni Noguera:Aquest Ajuntament havia de poder donar segones oportunitats i ser àgil i eficient amb les ajudes”.

Noguera ha agraït als treballadors de l’Àrea de Benestar social la seva feina, amb la qual s’ha aconseguit que l’Ajuntament de Palma sigui el més ràpid de l’Estat atorgant unes ajudes que són milionàries. “Darrere d’aquestes xifres hem de posar pagar lloguer o les factures, coses que són una muntanya per a les famílies que ho passen malament”, ha afegit Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email