Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Nou Pla General, nominat del Premi d’Urbanisme Espanyol

Palma, 14 de juny de 2022.- El Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) ha escollit el Nou Pla General de Palma com a finalista del Premi d’Urbanisme Espanyol, juntament amb altres treballs de planificació urbana i territorial que han fet equips espanyols, tant a l’Estat com a l’estranger –s’han d’haver aprovat inicialment o definitivament l’any 2021. Així ho ha anunciat el gerent d’Urbanisme, Joan Riera, aquest dimarts després de la reunió del Consell de Gerència d’Urbanisme.

Cal destacar que s’han presentat 650 propostes a les diferents categories d’Arquitectura i Urbanisme. El el cas dels premis d’Urbanisme, el de Palma és l’únic Pla General que s’ha seleccionat. Els altres projectes són l’Agrocité Gagarine-Trullot a Ivry-sur-Seine (França), l’Inventari de patrimoni arquitectònic d’edificis públics locals d’Andalusia i un Diagnòstic territorial en relació amb l’envelliment a la Comarca Tajo-Salor, a Extremadura.

El Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes l’ha escollit juntament amb altres tres treballs de planificació urbana i territorial de 2021

“Aquesta nominació és un motiu d’orgull que referma la bona feina que s’ha fet i els valors substancials del Nou Pla General en relació amb la sostenibilitat, el foment de l’habitatge assequible, la diversificació econòmica i la protecció del medi ambient”, ha comentat Riera, a més de destacar que es tracta d’uns guardons de molt prestigi a l’àmbit estatal.

Els premis del CSCAE s’atorguen des de 1981 amb la finalitat d’impulsar l’interès general per l’arquitectura i l’urbanisme. Aquests guardons són d’ajuda per identificar i divulgar els valors que contribueixen a millorar el benestar col·lectiu i l’entorn urbà. Al llarg de 40 anys, els premis han reconegut la feina i les millors obres d’arquitectes espanyols com Rafael Moneo, Fisac i Alberto Campo Baeza, entre altres.

Aquests guardons s’atorguen des de 1981 per tal d’impulsar l’interès per l’arquitectura i l’urbanisme

Aquesta edició, que guardonarà projectes de 2021, estrenarà la categoria del Premi d’Urbanisme Espanyol, que és precisament on el Nou Pla General és finalista. Està previst que els premis es lliurin a Madrid a la primera quinzena de juliol.

Joan Riera: “Aquesta nominació és un motiu d’orgull que referma la bona feina que s’ha fet i els valors substancials del Nou Pla General” 

L’equip de Model de Ciutat ha impulsat i coordinat el Nou Pla General juntament amb el personal tècnic, jurídic i administratiu de l’Oficina Municipal del Pla General i l’equip d’assistència tècnica Territori i Ciutat. La seva aprovació inicial va ser en octubre de 2021 i el període d’informació pública va acabar a mitjans març d’enguany. Actualment, el Nou Pla General està en fase de contestació d’al·legacions i informes, així com de consideració dels suggeriments fruit del procés de participació i consulta amb associacions professionals i ciutadanes dels darrers mesos.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email