Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

SimfoVents torna a la seva cita estival amb el Castell de Bellver

Palma, 1 de juliol de 2022.- SimfoVents no faltarà enguany a la seva cita anual amb el Castell de Bellver, on la Banda Municipal de Palma presentarà un Cicle d’Estiu que comença aquest divendres amb el concert titulat Made in Mallorca i que acabarà dia 29 de juliol amb la celebració dels 200 anys d’existència de la Banda de Música de Felanitx.

“La programació que SimfoVents Palma presenta per al Cicle d’Estiu al pati del Castell de Bellver es caracteritza per la varietat i un marcat caràcter autòcton”, ha explicat el director de SimfoVents, Francisco Valero-Terribas, a més de destacar la participació en el cicle del clarinetista Pascual Martínez, “un referent internacional que torna a la seva terra per a aquesta actuació”. També actuarà amb la Banda Municipal Mark Kilian, una figura de la música audiovisual, que a més de dirigir interpretarà instruments ètnics. “A més, commemorarem el 200è aniversari de la Banda de Música de Felanitx i tampoc no mancarà la música universal al costat de la més tradicional i de caràcter mediterrani”, ha afegit Valero-Terribas.

A continuació, vos donam els detalls i una breu descripció de cadascun dels concerts del Cicle d’Estiu de SimfoVents:

  • Concert I

Made in Mallorca

En aquest concert es presenten dos exemples de la interrelació cultural entre els països anglosaxons i Mallorca. Hi participarà el clarinetista Pascual Martínez Forteza, titular a la Filharmònica de Nova York. S’interpretaran obres de Howard Blake, Artie Shaw i Derek Bourgeois, autor de la Suite Mallorca.

Divendres 1 de juliol a les 20.30h.

  • Concert II

Danses del món

La varietat i la riquesa de la dansa han abonat el repertori musical, i per això es proposa una passejada sonora que anirà des de les danses tradicionals de l’Est d’Europa fins a les danses llatinoamericanes més modernes, passant per les característiques danses britàniques. El repertori estarà format per obres de Percy Grainger, Franco Cesarini, Dimitri Shostakovich i Morton Gould.

Divendres 8 de juliol a les 20.30h.

  • Concert III

La música de Mark Kilian

El sudafricà Mark Kilian, que en aquesta ocasió exercirà de director de SimfoVents, ha tingut una carrera reeixida i eclèctica des que es va traslladar a Los Angeles l’any 1994. És ben conegut per les seves partitures d’estil ètnic, com la guanyadora de l’Oscar Tsotsi, i Eye in the Sky, Traitor i Rendition.

Divendres 15 de juliol a les 20.30h.

  • Concert IV

Racons estiuencs de la Mediterrània

L’estiu mediterrani és el protagonista d’aquest concert, que oferirà un viatge de l’alba al crespuscle per cales, muntanyes i parcs naturals cap a les arrels de la nostra cultura. S’interpretaran obres d’Isaac Albéniz, Leopoldo Magenti, Perfecto Artola, Enrique Pastor i Luis Blanes.

Divendres 22 de juliol a les 20.30h.

  • Concert V

200 anys de música a Felanitx

La Banda de Música de Felanitx va complir 200 anys d’existència l’any 2020, però no es va poder celebrar a causa de la pandèmia. Ara, SimfoVents commemorarà dos segles de música, protecció del patrimoni cultural, dinamització i formació de generacions joves i grans. El repertori estarà format per obres de Bernabé Sanchís, Derek Bourgeois, Rafael Pascual i Víctor Ferragut.

Divendres 29 de juliol a les 20.30h.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email