Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat aprova la reparcel·lació de la façana marítima

Palma, 5 de juliol de 2022.- La Junta de Govern aprovarà aquest dimecres la reparcel·lació definitiva que l’Àrea de Model de Ciutat ha planificat per a la façana marítima de Palma, gràcies a la qual es blindaran a la primera línia de l’entorn de l’edifici de Gesa 21.541 metres quadrats d’espais lliures. La reparcel·lació també afecta part del sòl que hi ha a la segona línia, rere el Palau de Congressos.

“Aquest projecte dona resposta a les demandes veïnals i als acords amb el sector privat per fer un urbanisme que posar per damunt l’interès general i de la ciutat”, ha assenyalat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió del Consell de Gerència d’Urbanisme, acompanyada del gerent d’Urbanisme, Joan Riera.

Una passa prèvia per tirar endavant la reparcel·lació va ser la modificació del Pla General que es va fer en febrer del 2021, després que se signàs un preacord amb Endesa i Mapfre per distribuir el sòl i donar resposta a l’interès general i les necessitats privades. Amb el projecte de reparcel·lació s’aprova quins són els sòls que són propietat de Mapfre i d’Endesa, mentre que la resta és de l’Ajuntament de Palma.

Neus Truyol: “Anam consolidant i materialitzant l’acord amb Endesa i Mapfre, però també el parc de primera línia que ha estat tan reivindicat per les entitats veïnals. Desapareix qualsevol possibilitat que al voltant  de Gesa es construeixin els edificis d’habitatges de luxe que hi havia planificats anys enrere. D’aquesta manera, es referma el compromís de l’Ajuntament perquè això sigui un parc públic”.

D’altra banda, la reparcel·lació també dona impuls a la materialització del Districte d’Innovació, de manera conjunta amb altres institucions i el sector privat. “Aquest àmbit forma part del projecte que tenim amb el Consell de Mallorca, el Govern, l’Autoritat Portuària i la UIB de dur endavant iniciatives que fomentin la diversificació econòmica”, ha comentat Truyol.

Els detalls de la reparcel·lació

Cal recordar que la modificació del Pla General afectava 68.000 metres quadrats de superfície. Ara, la reparcel·lació implica un àmbit més petit, de gairebé 44.500 metres quadrats. Pel que fa a Endesa, el projecte estipula 16.843,25 metres quadrats de propietat d’aquesta empresa, els quals abasten: l’edifici de Gesa i, aferrat a ell, un equipament privat que tindrà una planta -1, una planta baixa i un primer pis.

La resta de la primera línia és de l’Ajuntament i, com ja s’ha assenyalat, no es faran equipaments públics allà, sinó que es mantindrà el parc.

A la segona línia, darrere del Palau de Congressos, a més d’un edifici d’Endesa, hi ha 6.820,12 metres quadrats propietat de Mapfre.

Després d’aquesta aprovació hi haurà un mes d’exposició pública per si les parts afectades volen presentar al·legacions. Una vegada es resolguin, es farà l’aprovació definitiva.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email