Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social concertarà el Servei d’Ajuda a Domicili fins a 2026

Palma, 6 de juliol de 2022.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la coordinadora general de Benestar Social, Catalina Trobat, han presentat aquest dimecres el nou Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), el qual es concertarà fins a 2026 amb un pressupost d’11-614.989 euros. Amb aquesta iniciativa, l’Àrea vol donar estabilitat al servei i evitar que la seva qualitat depengui de l’oscil·lació de preus.

“Concertam aquest servei per primera vegada i això permet sortir de la normativa de contractació pública, fer èmfasi en la qualitat i que les entitats del tercer sector no tinguin un desavantatge tan gran”, ha explicat Catalina Trobat, i ha subratllat que això permet que els serveis socials no es mercantilitzin. La coordinadora també ha apuntat que amb aquest concert es preveu atendre en el seu domicili unes 500 persones cada dia. Aquest acompanyament inclou cures, higiene, alimentació i cobrir necessitats com per exemple anar a fer la compra.

Antoni Noguera: “S’ha posat l’èmfasi en la prevenció en lloc de fer-ho en l’assistencialisme” 

Per la seva part, Antoni Noguera ha destacat la importància de posar l’èmfasi “en la prevenció en lloc de fer-ho en l’assistencialisme”. “La solitud és una xacra molt gran a la nostra ciutat”, ha continuat. El regidor també ha posat en valor l’esforç que ha fet l’Àrea per “dignificar els serveis socials i els treballadors!

El SAD forma part de la Cartera Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma i del Reglament dels serveis d’atenció domiciliària. Aquest serveix ofereix les atencions personals i familiars en el domicili que tenen com a objecte la prevenció i l’atenció de problemàtiques socials, individuals i familiars.

El pressupost per fer-ho serà d’11,6 milions d’euros

Les hores que s’han previst en el concert es distribueixen de la següent manera:

  • Dies laborables: 450.960 hores (112.740 a l’any).
  • Dies festius: 2.880 hores (720 a l’any).

Actualització de preus

D’altra banda, els nous plecs actualitzen el preu de les hores, amb la millora que això implica per a les condicions laborals dels professionals que fan les cures. L’hora ordinària passa de 20,20 a 25,53 euros (un 26,39% més), i la festiva puja de 26,84 a 35,41 euros (un 32,29% més) –les entitats que es presentin a la convocatòria podran sol·licitar com a màxim el 80% de les hores anuals, tenint en compte la distribució entre dies laborables i festius.

En aquesta nova etapa, el SAD pretén impulsar les activitats més enllà del vessant assistencial, i posarà el focus en les persones grans que viuen soles, les atencions de caràcter social per promoure l’autonomia i la convivència, i les atencions preventives.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email