Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Aprovats els plecs per concertar el servei de repartiment de menjar a domicili

Palma, 13 de juliol de 2022.-El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha explicat que avui la Junta de Govern ha aprovat els plecs de clàusules que regiran el servei de repartiment de menjar a domicili a partir d’aquest estiu i durant el proper any.

Noguera ha posat en valor que aquest servei “es concerta per primera vegada amb més pressupost i entra dins el pla de l’àrea de Benestar per prevenir la solitud no desijtada entre persones grans i donar-li cobertura social”.

La nova concertació amplia de 500 a 550 les persones beneficiàries i ofereix diferents modalitats de freqüència, durada i tipologia de menú.

El pressuposts d’aquesta concertació és de 1.772.445 euros, el que suposa una dotació de casi 500.000 euros més que el contracte actual.

El servei de repartiment de menjar a domicili està inclòs a la Cartera Municipal de Serveis Socials i es presta a domicilis de persones amb manca d’autonomia personal, dificultats de desenvolupament o problemes familiars especials.

Antoni Noguera: “Aquest servei se concerta per primera vegada amb més pressupost i entra dins el pla de l’àrea de Benestar per combatre la solitud no desitjada i donar-li cobertura social”.

En aquest sentit, l’objectiu d’aquest servei és “millorar la qualitat de vida de les persones grans, facilitant la permanència al seu entorn i evitant internaments”, afavorir la prevenció de possibles problemes de salut derivats d’una alimentació insuficient o inadequada, prevenir situacions d’aïllament i oferir a les persones acollides un pla individual d’inserció social personalitzat.

Un servei que suma 550 persones beneficiàries

La previsió dels nous plecs  és arribar a 50 persones més que en l’actualitat. Així, aquest servei  arriba a  500 persones i es preveu arribar a 550 aproximadament. La previsió  del nombre de places a concertar (cada plaça concertada és una unitat de servei de repartiment de menjar i suport a domicili)  és de 176.384 places a durant aquests dos anys distribuïdes de la següent manera: 108.283 places de “menú complet); 66.016 places de “menú-dinar” i 2.085 places de “menú-sopar”.

L’organització del servei s’ha planificat de forma que existeixin diferents menús per adaptar-se a les necessitats dietètiques de les persones beneficiàries. Així mateix, es distribuirà un litre de llet per cada persona beneficiària dos dies per setmana i es facilitaran diferents modalitats tant pel que fa al contingut (servei complet o dinar i sopar o sols dinar), freqüència (diària o dies concrets a la setmana) i durada (servei temporal o permanent).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email