Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els abonaments de l’EMT Palma reduiran el seu preu a la meitat a partir de dia 1 de setembre

Palma, 18 de juliol de 2022.- L’Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dilluns que a partit de dia 1 de setembre els abonaments de l’EMT Palma reduiran el seu preu en un 50%. La mesura prové del paquet d’actuacions que anuncià el Govern central per ajudar a combatre el context d’inflació i de pujada de preus dels carburants en la que va comunicar ajudes directes per als ens locals que tenen un servei de transport col·lectiu urbà i que suposen una subvenció per reduir en un 30 per cent en el preu dels abonaments i dels títols multi-viatge, i que ara Cort ampliarà fins al 50 per cent. L’Ajuntament ha anunciat també que la mesura s’estendrà més enllà del 31 de desembre. D’aquesta manera, el 2023 també baixarà el preu dels abonaments en un tant per cent que ara s’estudiarà.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, mitjançant l’Ordre Ministerial que dona compliment al capítol II, relatiu a ajudes al transport urbà i interurbà, del Reial Decret-llei 11/2022, de 25 de juny atorga ajudes directes per als ens locals que tenen un servei de transport col·lectiu urbà i que suposen una subvenció per reduir en un 30 per cent en el preu dels abonaments i dels títols multi-viatge. En aquest sentit, l’Ajuntament de Palma, a traves de l’EMT, ampliarà aquest descompte fins el 50 per cent assumint el cost del 20 per cent de diferència. Així, a partir de dia 1 de setembre i fins dia 31 de desembre els preus dels abonaments de l’EMT Palma passaran a costar la meitat. El cost total de la mesura és 1,4 milions d’euros. El ministeri aportarà un 30 per cent i l’Ajuntament, el 20 per cent restant del romanent del 2021.

D’aquesta manera, la targeta de 20 viatges, que ara costa 13 euros (una mitjana de 65 cèntims per viatge) passarà a costar

6,5 euros i suposarà pagar una mitjana de 35 cèntims per viatge. A més, Es podran fer tots els viatges que es vulgui al mes per 18,5 euros (preu normal: 37 euros). Per perfils, els estudiants i universitaris podran viatjar tantes vegades com vulguin per 10 euros al mes (enlloc de 20); les persones jubilades, per 3,5 euros (7€); les famílies nombroses, per 5 euros al mes (10€).

Els preus, que s’han d’aprovar aquesta setmana al Consell d’Administració extraordinari de l’EMT Palma, han de passar per Junta de Govern i ser aprovats al ple d’aquest mes de juliol per poder entrar en vigor dia 1 de setembre. Els preus reduïts s’apliquen a les persones amb residència a Palma amb targeta ciutadana i, també, en aquells ajuntaments que tenen conveni amb l’EMT.

Les tarifes dels abonaments quedaran de la següent manera:

TipusPreuPreu Reduït
20 viatges/30 dies residents 13 €6,5 €
50 viatges/30 dies residents 29 €14,5 €
Viatges il·limitats/30 dies residents 37 €18,5 €
Viatges il·limitats estudiant i universitari-a/30 dies 20 €10 €
Viatges il·limitats/30 dies perfil reduït7 €3,5 €
Viatges il·limitats/30 dies perfil família nombrosa10 € 5€

L’EMT de Palma té fins a sis tipus d’abonaments amb diferents perfils de resident. Durant l’any es calcula que fan servir els abonaments uns 15.3 milions de viatgers, una xifra que suposa més que més d’un terç del total de viatgers.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email