Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La biblioteca Encarnació Viñas obre les seves portes a Pere Garau

Palma, 19 de juliol de 2022.-Des d’avui el barri de Pere Garau té una nova biblioteca, que durà per nom Encarnació Viñas. El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i representants municipals i de diferents entitats han visitat aquest nou espai al qual avui s’ha organitzat una representació teatral a càrrec de Centimens Teatre amb l’obra “Animalades submarines” i un passacarrers amb malabars a càrrec de la companyia Stromboli.

Noguera, per la seva banda, ha posat en valor la importància d’obrir noves biblioteques. “ Les biblioteques són les autèntiques antenes culturals de Palma, són espais per connectar barris que esdevenen un espai important per a la trobada entre cultures”, ha dit.

El nom d’Encarnació  Viñas atén una petició de diferents entitats com ARCA o Flipau amb Pere Garau  i reivindica la figura d’aquesta activista cultural

 L’obertura d’aquest espai, situat a la plaça Pere Garau, número 2, permet incrementar els equipaments públics a un barri com Pere Garau.

La intenció és que aquest nou espai, que obrirà  de dilluns a divendres de 8.30 a 20.30 hores i, a partir de setembre, i també els dissabtes matí de 9.00 a 13.00 hores. La intenció és que aquest espai cultural vagi més enllà de la promoció de la lectura i esdevengui un punt de trobada entre cultures.

Així, la nova biblioteca Encarnació Viñas, que se suma a la xarxa de biblioteques municipals que ara passa a estar integrada per 22 biblioteques, neix amb la vocació de posicionar-se com un nucli de les dinàmiques culturals de la barriada i dels centres culturals de proximitat de Palma. Així, aquest nou model de biblioteca, ja s’ha dissenyat amb un mobiliari que permet diferents configuracions per adaptar-se a les dinàmiques de pràctiques comunitàries que generin vincles. Així mateix, s’incorporen dues persones que faran feina en aquest espai amb un perfil bibliotecari.

Antoni Noguera: “ Les biblioteques són les autèntiques antenes culturals de les barriades que ens permeten connectar barris i ser un punt de trobada entre diferents cultures” .

Aquesta biblioteca, a més, forma part del projecte de l’àrea de Cultura i, amb fnançament de Caixabank, “Biblioteques obertes per a tothom” , incorpora incorpora la perspectiva de l’accessibilitat universal perquè les persones amb dificultats visuals o d’oïda puguin gaudir de la lectura. Així, s’han incorporat lupes, e readers i tablets per emprar a casa i auriculars per escoltar audiollibres i poder navegar per internet. A més, es preveu adquirir fons de lectura fàcil (adaptats a persones amb dificultats de llenguatge i amb uns requisits de nombre de paraules, interlineat i tipografia) i audiollibres.

Bibliopalma, la xarxa de biblioteques de l’Ajuntament de Palma

Amb l’obertura d’aquesta nova biblioteca Palma compta amb un total de 22 biblioteques municipals que es reparteixen per tot el territori i que integra biblioteques associades com la de la Fundació Pilar i Joan Miró.

Així, aquesta xarxa s’integra per un teixit de biblioteques de diferents dimensions i funcionaments que es poden classificar entre biblioteques de zona (que donen servei a diferents barriades) i biblioteques de barriada. La biblioteca Encarnació Viñas, tot i ser una biblioteca de barriada, tindrà uns horaris d’obertura propis d’una biblioteca de zona.

Cal recordar que durant els darrers anys les biblioteques municipals tenen un servei de prèstec comú interbibliotecari a traves del Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears (CABIB) que amplia l’accés el catàleg de llibres a través d’un servei coú de gestió bibliotecària.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email