Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les obres del col·lector interceptor ocuparan les avingudes entre el 25 de juliol i el 30 d’agost tallant l’accés al carrer del General Ricardo Ortega

Palma, 23 de juliol de 2022.- A partir d’aquest dilluns dia 25 de juliol i fins dia 30 d’agost es realitzaran una sèrie d’actuacions de les obres de del col·lector interceptor, que suposaran l’ocupació d’un tram de les avingudes. Concretament es treballarà a l’Avinguda de Gabriel Alomar, a l’alçada de la intersecció amb el carrer del General Ricardo Ortega.

Aquesta és la tercera fase d’ocupació d’aquest punt de les avingudes. Durant aquest període s’executarà la col·locació dels servomotors de les comportes, el muntatge de l’escala d’accés i de la plataforma de manteniment i el muntatge de l’atall (elements d’obturació per regular el pas de l’aigua). Es tracta, per tant, d’actuacions que són un requisit necessari per posar en marxa l’estació de bombeig i el tanc.

Una vegada realitzades aquestes actuacions, només restarà la darrera fase, previsiblement entre els mesos d’octubre i novembre, per tal de finalitzar les connexions del col·lector i posar en funcionament tot el sistema de recollida d’aigües pluvials i residuals conformat pel tanc i el col·lector.

Tant els treballs a realitzar com l’accés dels materials i maquinària requereixen l’ocupació d’una part de la calçada, com ja es va fer a la primera i segona fase d’aquestes actuacions.

Per aquest motiu, dos carrils de les avingudes en sentit ascendent es desviaran en aquest punt i ocuparan part dels carrils del sentit contrari, però sempre permetent la circulació en els dos sentit. No es podrà accedir al carrer del General Ricardo Ortega fins que finalitzin aquesta fase de les obres, dia 30 d’agost.

Recordem que aquesta obra es va iniciar el mes de maig de 2019 i l’excavació del col·lector va finalitzar el passat mes de gener, quan es varen completar els 5 trams en els quals s’ha dividit l’obra dels 3,07 km que separen la depuradora EDAR 2, al Coll d’en Rabassa, del punt d’inici d’aquesta infraestructura a les avingudes. Posteriorment s’ha treballat a les arquetes d’inspecció i manteniment ubicats al llarg del traçat. La darrera actuació serà la connexió a la xarxa del pou situat la l’avinguda de Gabriel Alomar on es comença a treballar ara.

Aquestes actuacions formen part del projecte conjunt de col·lector interceptor, estació d’impulsió i tanc de tempesta, unes infraestructures destinades a recollir, conduir i emmagatzemar aigües residuals i pluvials per a depurar-les i evitar vessaments a la badia de Palma en casos de pluges. Ambdues infraestructures permetran reduir en un 90 % els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí. Al tanc de tempesta, situat devora la depuradora EDAR 2, han finalitzat les obres de construcció de l’estructura i resta la instal·lació dels equips electromecànics, que han patit un retard pels problemes globals de proveïment.

Les obres tenen un pressupost global de més de 27 milions d’euros i generen una mitjana de 40 llocs de feina directes. El finançament l’aporta la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears a través del cànon de sanejament.

Una tasca iniciada el passat mandat per la regidora Truyol i l’ex conseller Vicenç Vidal

Cal recordar que la feina per a fer possible el dipòsit de laminació i el col·lector va ser iniciada durant l’anterior mandat per la ex-presidenta d’EMAYA i actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i per Vicenç Vidal, a la Conselleria de Medi Ambient; recuperant el cànon de sanejament, eliminat pel Partit Popular; aconseguint que el Govern de les Illes Balears invertís 35 milions d’euros, 20 dels quals es van invertir en el tanc de laminació i el nou col·lector.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email