Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gairebé 400 persones han format part del procés participatiu de l’eix cívic de Camp Redó-Cotlliure

Palma, 26 de juliol de 2022.- Gairebé 400 persones (393) han intervingut en el procés participatiu de l’eix cívic Camp Redó-Cotlliure, segons reflecteix la memòria d’aquesta iniciativa que aprovarà demà dimecres la Junta de Govern i que ha explicat aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, després de la reunió del Consell de Gerència d’Urbanisme.

“Hi ha consens en la necessitat de pacificar i eliminar el trànsit, i ho farem de manera progressiva”, ha assenyalat Truyol, a més de remarcar que el projecte de l’eix cívic de Camp Redó-Cotlliure es farà en tres fases. “El procés participatiu demostra que els veïns aposten per una mobilitat sostenible i per barris més dinàmics”, ha afegit.

Neus Truyol: “El procés participatiu demostra que els veïns aposten per una mobilitat sostenible” 

Els residents a les barriades, diverses associacions (de veïns, de comerciants, de pares i mares d’alumnes), col·lectius de gent gran i altres entitats socials, com Càritas, varen fer les seves aportacions de l’1 al 25 de febrer. Amb aquesta iniciativa, l’Àrea de Model de Ciutat ha posat en marxa un dels projectes en la línia del Nou Pla General, una aposta per l’urbanisme tàctic amb la participació activa dels veïns i veïnes en la definició de l’espai públic. L’empresa Emetres SLP és l’encarregada de redactar el projecte d’execució (en un termini de quatre mesos) després del procés de participació i dirigirà les obres de reurbanització tàctica en els carrers del Camp Redó i de Cotlliure per un import de 51.617,86 euros (IVA inclòs).

Del total de 400 participants, el 35,88% varen ser veïns del barri, mentre que el 64,12% de les aportacions varen arribar a través d’associacions, centres educatius (CEIP Felip Bauçà, CEIP Pràctiques i CEIP Miquel Costa i Llobera), diverses entitats i del projecte Connecta Barris, a càrrec de l’Àrea de Benestar i Drets Socials. Un 52,16% de les participants han estat dones i un 43,26%, homes.

Aquest és un dels primers projectes que es duran a terme en la línia del Nou Pla General

Una de les prioritats de Model de Ciutat serà la implantació de camins escolars segurs. “Ha estat un clam dels veïns”, ha explicat Truyol, així com que la via sigui saludable. A més, es treballarà per incrementar la diversificació econòmica i potenciar el comerç, i es garantirà la circulació dels vehicles que donen servei a la zona i els que hi tenen aparcament malgrat les restriccions. També s’hi farà “una ampliació important de les voreres”, ha dit Truyol. Mentre que a hores d’ara no arriben a 3 metres, després de l’execució del projecte passaran a ser de 5, 7 i 10 metres, en funció de la zona. Hi haurà àrees que seran 100% per a vianants, com l’entorn de l’Escorxador i dels col·legis Sant Vicenç Paul i Felip Bauçà.

Per tal de facilitar i fomentar la participació, es varen dur a terme presentacions informatives, exposicions (a la biblioteca Josep Maria Llompart i al Mercat de Camp Redó), enquestes (en línia i presencial), debats oberts, passejades i mapatges.

L’actuació de l’eix cívic de Camp Redó-Cotlliure es basa en la Nova Agenda Urbana de les Nacions Unides, amb les persones en el centre i amb perspectiva de gènere. L’objectiu és fomentar un urbanisme de proximitat mitjançant la incorporació d’un camí escolar, la reactivació del comerç i serveis de proximitat; la generació de zones verdes, de trobada, joc i per a activitats itinerants; espais amb vegetació autòctona; i nou espais per a vianants.

Cal remarcar que el procés de transformació d’aquesta zona de Palma segueix els principis de l’urbanisme tàctic, sostenible i col·laboratiu, amb millores de l’espai públic d’implantació ràpida, aplicació fàcil i amb la possibilitat de revertir alguns dels seus elements. L’eix cívic de Camp-Redó Cotlliure representarà un impacte positiu per a Palma des del punt de vista social, ambiental i econòmic. L’àrea d’intervenció abasta una superfície de 22.463 metres quadrats, amb una longitud lineal de més de 1.120 metres, que van des de la plaça París fins al carrer del Bisbe Bernat Nadal.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email