Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern aprova l’oferta pública per a adquirir els terrenys del Lluis Sitjar

Palma, 27 de juliol de 2022.- La Junta de Govern ha aprovat avui iniciar el procediment per adquirir el 100 per cent de les accions dels copropietaris del Lluís Sitjar que estiguin interessats en vendre amb la finalitat d’incorporar el terreny a la xarxa d’equipaments públics municipals i a la Falca Verda. Amb aquest acord, que ha elaborat l’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, es dona compliment al compromís adoptat per l’equip de govern de treure una oferta pública per a aconseguir resoldre una situació que duu molts anys sense solució.

El batle de Palma, Jose Hila; la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el regidor d’Esports, Francisco Ducrós, han presentat  l’acord. La regidora de Model de Ciutat ha assegurat que “avui és un dia molt important i un punt d’inflexió, perquè és un espai emblemàtic del centre de la ciutat que feia 25 anys que estava tancat i abandonat. Aquest indret s’havia anat degradant i havia una necessitat molt gran perquè fos públic”. “Feim una oferta històrica, la millor que es pot fer als copropietaris. No tan sols és econòmicament interessant, sinó que és una oportunitat de contribuir a millorar l’entorn de barris amb molta necessitat de població que no tenen els equipaments ni les zones verdes que mereixen”, segons Truyol.

Títols

Actualment els terrenys es divideixen en 666 títols de propietaris, dels quals el RCD Mallorca en té un terç. El servei de Valoracions de la Gerència d’Urbanisme va emetre un informe que valora la totalitat de l’immoble en 11.279.283 euros. D’aquesta manera, cada títol s’ha valorat en 16.935,86 euros (IVA inclòs). Cal recordar que la darrera taxació feta el 2019 estipulava un preu màxim per acció de 14.603 euros.

S’ha donat el vistiplau al procediment amb la finalitat d’incorporar el terreny a la xarxa d’equipaments públics municipals i a la Falca Verda

Els títols s’adquiriran lliures de càrregues i gravàmens. L’adquisició es formalitzarà per acord de la Junta de Govern una vegada que les acceptacions arribin com a mínim al 60 per cent de les obligacions, és a dir, 400 títols de propietat. En el supòsit que l’operació de compra no arribi al 100 per cent, s’instarà a l’acció de divisió de la cosa comú, per tal d’adquirir la resta de la propietat i assolir el 100% de la titularitat municipal..

L’acord contempla una inversió de 11.279.283,35 euros que permetran comprar el 100 per cent de les accions, que s’han valorat en 16.935 euros cadascuna

Calendari i procediment

Un cop aprovat l’acord per Junta de Govern, l’expedient es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Després, es notificarà a tots els propietaris. Les persones interessades en vendre tindran tres mesos a oferir els seus títols de propietat.. Així, la previsió és que abans de finals d’any acabi el termini.

L’objectiu és adquirir les 666 accions i l’adquisició es formalitzarà quan s’arribi com a mínim al 60 per cent, que són 400 títols

Per a tramitar la venda, els propietaris hauran de comparèixer a la notaria designada per torn d’ofici, on hauran de presentar la documentació acreditativa del títol de propietat i acceptar la valoració municipal. La notaria on s’haurà de lliurar és la de Maria del Mar Urbano, que es troba a l’avinguda Alexandre Rosselló, 26, entresol.

Les persones interessades tindran tres mesos per a presentar la documentació davant la notària Maria del Mar Urbano

El Pla General qualifica l’immoble com a sistema general d’equipament comunitari, domini privat i ús col•lectiu. L’objectiu de la compra és incrementar el patrimoni públic dins aquest àmbit per tal de desenvolupar equipaments i espais verds, incrementant l’àmbit de la Falca Verda actual, necessitats socials de les barriades de l’entorn. 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email