Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Una trentena d’alumnes nouvinguts de Secundària s’apropen al català gràcies als tallers del Servei de Dinamització Lingüística

Palma, 27 de juliol de 2022.- Una trentena d’alumnes nouvinguts de Secundària ha finalitzat els tallers que el Servei de Dinamització Lingüística de l’Àrea d’Educació i Política Lingüística ha ofert del 7 al 28 de juliol per aprendre i millorar el català. Els alumnes tenen entre 12 i 16 anys i provenen dels IES Aurora Picornell, Nou Llevant i Sant Josep Obrer i els tallers els han ajudat a adquirir unes nocions bàsiques de català per començar el proper curs amb una base reforçada. Senegal, Nigèria, Marroc, Perú, Colòmbia i Xina són els països de procedència d’aquests joves.

La formació s’ha dut a terme durant aquest mes de juliol

Els tallers es varen fer els dimarts i dijous de juliol, amb classes d’una hora i mitja de durada. La programació de les sessions s’ha articulat a partir de la redacció de textos de tipologies diverses: descriptius (amb una descripció física i de personalitat), instructius (treballant receptes típiques dels seus països d’origen) i narratius (amb contes ambientats en un estiu a Mallorca). Amb aquests exercicis s’han revisat algunes qüestions teòriques sobre la llengua, sobretot vocabulari d’ús quotidià. També s’han treballat els temps verbals, els noms, els adjectius (gènere, nombre I concordança) I els determinants (article I apostrofació). A més, s’ha dedicat una atenció especial a l’expressió oral, posant en comú els textos que s’han redactat.

El grau de participació ha estat satisfactori i un elevat percentatge d’alumnes ha obtingut un certificat d’assistència als tallers (calia acudir al 80% de les sessions).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email