Actualitat

Una trentena d’alumnes nouvinguts de Secundària s’apropen al català gràcies als tallers del Servei de Dinamització Lingüística

Palma, 27 de juliol de 2022.- Una trentena d’alumnes nouvinguts de Secundària ha finalitzat els tallers que el Servei de Dinamització Lingüística de l’Àrea d’Educació i Política Lingüística ha ofert del 7 al 28 de juliol per aprendre i millorar el català. Els alumnes tenen entre 12 i 16 anys i provenen dels IES Aurora Picornell, Nou Llevant i Sant Josep Obrer i els tallers els han ajudat a adquirir unes nocions bàsiques de català per començar el proper curs amb una base reforçada. Senegal, Nigèria, Marroc, Perú, Colòmbia i Xina són els països de procedència d’aquests joves.

La formació s’ha dut a terme durant aquest mes de juliol

Els tallers es varen fer els dimarts i dijous de juliol, amb classes d’una hora i mitja de durada. La programació de les sessions s’ha articulat a partir de la redacció de textos de tipologies diverses: descriptius (amb una descripció física i de personalitat), instructius (treballant receptes típiques dels seus països d’origen) i narratius (amb contes ambientats en un estiu a Mallorca). Amb aquests exercicis s’han revisat algunes qüestions teòriques sobre la llengua, sobretot vocabulari d’ús quotidià. També s’han treballat els temps verbals, els noms, els adjectius (gènere, nombre I concordança) I els determinants (article I apostrofació). A més, s’ha dedicat una atenció especial a l’expressió oral, posant en comú els textos que s’han redactat.

El grau de participació ha estat satisfactori i un elevat percentatge d’alumnes ha obtingut un certificat d’assistència als tallers (calia acudir al 80% de les sessions).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *