Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat ha posat 64 sancions per obres il·legals el primer semestre de 2022

Palma, 3 d’agost de 2022.- El departament de Disciplina Urbanística de l’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, ha imposat 64 sancions per obres il·legals o legalitzades fora de termini des de l’1 de gener al 6 de juny de 2022. Aquestes 64 multes sumen un import d’1.495.360 euros.

Cal recordar que a finals del 2020 es va canviar la normativa per estimular al compliment de la normativa. Si una obra sense llicència es legalitzava en un termini de dos mesos des que s’obria l’expedient de Disciplina Urbanística, la sanció es reduïa un 95%. Amb el canvi, la reducció va passar a ser del 50%. En els casos que es tomin les obres il·legals, la bonificació ha passat a ser del 90% al 50% o el 60%.

El canvi normatiu de finals de 2020 redueix les bonificacions per a legalitzacions i demolicions com a estímul per complir la normativa 

Amb aquest control per part de l’administració, no és tan rendible fer obres que no compleixin la normativa. Cal  tenir en compte que quan no es compleixen les ordres de demolició de les obres il·legals es poden posar fins a dotze multes coercitives del 10% del valor de les obres (amb un mínim de 600 euros) fins que la propietat les tomi. La finalitat d’aquestes multes  és que la propietat compleixi amb les ordres de retirada.  Per aquesta via, l’Ajuntament va multar per valor de 450.000 euros l’any passat, mentre que els primers sis mesos de 2022 han estat de 195.000 euros. Des que es varen iniciar, s’han posat un total de 160 multes coercitives.

Aquest primer semestre de 2022 s’ha fet 300 denúncies i s’han obert 110 expedients, dels quals s’han arxivat 55 tant per la retirada voluntària de les obres com per haver obtingut la legalització.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email