Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma es posiciona en contra de les corregudes de bous d’aquest dijous i divendres a Palma

Palma, 04 d’agost de 2022.- MÉS-Estimam Palma es posiciona en contra de què aquest dijous 4 d’agost i aquest divendres 5 d’agost es realitzin corregudes de bous a la Plaça de Toros de Palma, tal i com ha explicat la formació en un comunicat. Els ecosobiranistes consideren que els espectacles on el maltracte animal i els assassinats hi siguin presents han de desaparèixer per coherència a les normes i principis de benestar animal, que no haurien d’admetre excepcions per motius culturals.

“El patiment animal no pot ser mai objecte d’entreteniment o diversió”, ha assegurat el coordinador de MÉS-Estimam Palma, Miquel Àngel Contreras. “Consideram la tauromàquia com una de les pràctiques més cruels de maltractament animal. La tortura no és cultura”, ha afegit.

MÉS-Estimam Palma denuncia que la correguda es realitzarà “perquè el Govern de l’Estat vol que es faci”

La formació explica que la correguda de bous d’aquest divendres es realitzarà “perquè el Govern de l’Estat vol que es faci”. Tot i que al 2015 Palma va ser declarada ciutat antitaurina, i que al 2016 el Parlament de les Illes Balears va aprovar una llei autonòmica que eliminava la possibilitat de mort, maltracte i patiment dels bous a les corregudes; “el Govern de Mariano Rajoy va recórrer la nova llei i el Govern de Pedro Sánchez va mantenir aquest recurs”, asseguren els ecosobiranistes.

Miquel Àngel Contreras: “consideram la tauromàquia com una de les pràctiques més cruels de maltractament animal. La tortura no és cultura”

“El 2019, el Tribunal Constitucional, nomenat pel PP i pel PSOE, va dictaminar que a les corregudes de bous els animals han de ser torturats i assassinats, al derogar, entre d’altres, l’article que prohibia l’ús d’estris que danyessin o matessin l’animal”, denuncia MÉS-Estimam Palma en un comunicat.

Amb tot, els ecosobiranistes asseguren que continuaran lluitant, “conjuntament amb els moviments socials”, per acabar amb les corregudes de bous i el maltracte animal.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email