Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Noves ajudes per promoure la memòria històrica de la ciutat

Palma, 10 d’agost de 2022.- Continuam impulsant la recuperació de la Memòria Històrica i de la identitat de la nostra ciutat. L’Àrea d’Educació i Política Lingüística ha convocat les ajudes per promoure la memòria històrica de Palma. L’objectiu d’aquests ajuts, els quals estan dotats amb 20.000 euros, és promoure publicacions i projectes audiovisuals que estudiïn i difonguin temes relacionats amb la memòria històrica de Ciutat. “El suport a la recerca i la seva difusió ajuden a conèixer millor el nostre passat i tancar ferides”, ha dit el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, a més d’assegurar que “el coneixement del passat és imprescindible per encarar el present i el futur amb garanties”.

Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament de Palma convoca les ajudes a la investigació i difusió de la memòria històrica de Palma. Un dels aspectes que es valorarà dels treballs que es presentin serà el seu esforç i perspectiva per recuperar part del passat més desconegut i poc treballat de Ciutat sobre fets i persones destacades, moviments socials, minories, etc.

El termini per presentar els projectes serà de vint dies naturals a partir que la convocatòria es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Es poden presentar projectes que es duguin a terme entre el gener i l’octubre de 2022, i l’import de la subvenció no superarà el 80% del seu pressupost, amb un màxim de 3.000 euros.

Els premiats

A la primera convocatòria de les ajudes per promoure la memòria històrica, l’Àrea d’Educació va atorgar una subvenció a set projectes:

  • El carrer dels Oms. De tallers de manufactura a comerciants (Edicions Documenta Balear), de Xavier Terrassa.
  • Es Fortí on es va revelar la història de Mallorca, del Centre Cultural Casa Planas.
  • Gariel Alomar. Obres Completes, vol. VII, de Nova Editorial Moll S.L.
  • La memòria democràtica a les aules (Editorial Lleonard Muntaner), d’Elisabeth Ripoll.
  • El Canòdrom Balear. Una història del llebrer a Palma (Edicions Documenta Balear), de Manuel García Margallo.
  • Jeroni Amengual Oliver (1878-1946) (Edicions Documenta Balear), de Guillem Reynés.

Jueus, conversos i xuetes, de Laura Miró Bonnín.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email