Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaCultura presenta els finalistes del Concurs Pop-Rock

Palma, 30 d’agost de 2022.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; l’assessor artístic del Pop-Rock, Juan Antonio Forés Pintxo; diferents grups finalistes i membres del jurat han presentat avui el dictamen després de cinc setmanes d’escolta i valoracions.

Aquest grup de professionals de l’àmbit musical està format per Esther Recio (membre de la direcció artística del Mallorca Live Festival), Sebastià Alomar (director del MOBOFEST i cofundador de la revista S’Altra Música), Sebastià Rosselló (músic i creador de la discogràfica Primeros Pasitos) i Julieta Sol (cantant i semifinalista del Concurs Madcool Talent).

Antoni Noguera: “hem tengut més de 130 participants en el concurs, que demostren la necessitat de reviure aquest espai musical, que compta amb un llarg recorregut a la nostra ciutat”.

En total s’han seleccionat 15 grups, que actuaran a les dues semifinals, que es faran els dies 9 i 10 de setembre. Els grups que passin a la final, que tindrà lloc el 24 de setembre, actuaran juntament amb el grup convidat, The Cicely Satellites. A les dues semifinals, hi actuaran Amulet i Menta, respectivament.

D’altra banda, un dels grups s’ha seleccionat mitjançant la votació popular, que s’ha fet a través del portal de TUFASPALMA. Mitjançant aquest web, gestionat per l’Àrea de Participació Ciutadana, s’ha pogut votar l’opció preferida entre totes les presentades. En aquesta votació popular ha guanyat Xaay.

Les 16 propostes musicals seleccionades pel jurat són les següents:

Animals Marins, Bad Shades, Bilo, Black Sea Deluge Cadmus, El Cairo, Foraster, Iuripuskas, Jane Yo, Majava, Marc Mas Carbonell, Model Slaves, Plan-Et, Smooch i Yoko Factor.  

Aquests grups tindran l’oportunitat de presentar les propostes en directe, en un set d’un màxim de 20 minuts cadascun, dels quals sortiran els 6 finalistes de l’edició 2022. Aquestes semifinals tindran lloc a Ses Voltes els dies 9 i 10 de setembre, en horari de 18.30 a 23.10 h. L’entrada serà gratuïta i lliure fins a completar l’aforament.

“El Concurs Pop-Rock és un espai de promoció i difusió que hem recuperat, ja que un dels objectius d’aquesta legislatura és augmentar l’oferta cultural de la ciutat i promoure els creadors emergents. Hem tingut més de 130 participants al concurs, que demostren la necessitat de reviure aquest espai musical, que compta amb un llarg recorregut a la nostra ciutat”, ha explicat el tinent de batle, Antoni Noguera. 

Com a novetat, enguany les tres jornades que configuren el concurs comptaran cada dia amb un grup convidat, que oferirà un concert en finalitzar els directes dels concursants. El divendres 9 de setembre tindrà lloc el concert d’Amulet amb banda, com a guanyador de l’edició de 2021; el dissabte 10 tindrem el grup madrileny Menta, que actuarà per primer cop pocs dies després d’estrenar el seu àlbum debut, un treball editat per Sonido Muchacho i molt esperat per tots els seus seguidors.

Després d’aquestes dues semifinals arribarà la gran final, el pròxim 24 de setembre, amb un màxim de 6 de les propostes presentades i seleccionades pel jurat professional del Pop-Rock. A més, per a aquesta final s’hi sumarà un altre membre, Àngel Cardona, periodista i director del programa Hoy empieza todo, que seleccionarà els guanyadors en les diferents categories: primera, Premi Toni Reynés; segona i tercera, d’aquest Pop-Rock, que també arribarà amb els premis especials i els accèssits concedits per empreses del sector. 

Aquests 14 premis poden ser per a qualsevol dels 16 grups semifinalistes i no tan sols per als finalistes, ja que és el sector qui determina el grup més interessant per a obtenir el seu premi i que l’ha de representar.”Han quedat fora molts de grups d’alt nivell amb la selecció, de molta qualitat, ja que ens hem limitat a 15 propostes. Estam molt contents d’arribar a les altres illes, Eivissa o Menorca, perquè s’han presentat grups de fora de Palma”, ha explicat l’assessor artístic del Pop-Rock, Juan Antonio Forés Pintxo.

Llista dels accèssits:

-Espora Records: edició d’un senzill en format vinil a partir de l’enregistrament aportat pel grup o el solista seleccionat.

-Fira del Disc a Mallorca: actuació programada a la Fira del Disc 2023.

-Mallorca Live Festival: actuació programada a l’edició del Festival 2023.

-Enderrock: millor grup en català, d’acord amb les condicions establertes per l’organització.

-Maraca Club: actuació programada a la Sala Maraca Club durant 2022-23.

-Festival Geiser: actuació a l’edició de 2023.

-Heavy Balear Fest: actuació a l’edició de 2023.

-Alhambra Monkey Week: showcase a l’edició de 2022.

-Mobofest: actuació a l’edició del Festival de 2023.

-Tira Tira Management: enregistrament, management i editorial.

-Premi Es Gremi: actuació remunerada com a teloners d’El Columpio Asesino. Sputnik Radio: campanya de promoció i difusió.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email