Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma commemora el Dia Europeu de les Llengües

Palma, 23 de setembre de 2022.- El regidor de l’Àrea d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i representants de la corporació municipal han desplegat el cartell que commemora aquesta efemèride, conjuntament amb convidats de països europeus i referents de llengües que es parlen al continent.

Un any més, des de 2001, se celebra el Dia Europeu de les Llengües, el principal objectiu del qual és fomentar el respecte de totes les llengües i impulsar l’aprenentatge d’idiomes a tot Europa. El 26 de setembre es ret homenatge a la diversitat lingüística d’un continent amb més de 200 llengües pròpies.

Per aquest motiu l’Ajuntament de Palma, a través de l’Àrea d’Educació i Política Lingüística, s’afegeix a la celebració de la diada posant en valor el patrimoni lingüístic europeu i per a recordar que el multilingüisme és una riquesa per als territoris. L’acte simbòlic ha consistit a penjar conjuntament al balcó de Cort, la banderola que fa referència a aquest dia.

D’aquesta manera s’ha volgut reivindicar la comprensió i respecte a la diversitat lingüística.

Els objectius generals del Dia Europeu de les Llengües són:

  1. Destacar la importància de l’aprenentatge de llengües i diversificar la varietat de llengües que s’aprenen amb l’objectiu d’incrementar el plurilingüisme i la comunicació intercultural.
  2. Promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural d’Europa, que hem de preservar i potenciar.
  3. Promoure l’aprenentatge permanent de llengües tant dins com fora de l’escola, ja sigui amb el propòsit de fer estudis, intercanvis, per necessitats professionals, mobilitat o plaer.

Els assistents a l’acte han estat José Hila, batle de Palma; Llorenç Carrió, regidor de l’Àrea d’Educació i Política Lingüística; Eva Pomar representant de Ciutadans; Mercedes Celeste, representant del Partit Popular; Fulgencio Coll, representant de Vox; Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística de la CAIB; Lluís Segura, director insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca; Ana Herreros García i Aingeru Merlo Ibáñez, d’Euskal Etxea Artea de Mallorca; Roman Hillmann, periodista alemany; Nermin Goenenc, periodista alemanya; Virginia Bonet, de la Biblioteca de Babel; Albert Herranz, escriptor; Sofia Moisés, representant de la Institució Moll; Isabelle Anthore Carpentier, directora de l’Escola Oficial d’Idiomes, i Xia-lin, de Centro Educativo Huayue.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email