Actualitat

L’Ajuntament de Palma organitza un acte d’homenatge a Matilde Landa en el 80è aniversari de la seva mort

Palma, 22 de setembre de 2022.- L’Àrea d’Educació i Memòria Històrica, organitza un acte d’homenatge a Matilde Landa, en el 80è aniversari de la seva mort. Referent feminista, membre del Partit Comunista, símbol de la lluita de les dones contra la dictadura franquista, que va morir a la presó de dones de Can Sales de Palma el 26 de setembre de 1942, enguany fa 80 anys.

Llorenç Carrió, regidor d’Educació i Política Lingüística ha declarat que “amb aquest acte volem ajudar a tancar ferides no des de l’oblit sinó de la veritat, la justícia i la reparació”.

Aquesta activitat “Matilde Landa. 80 anys a la memòria” es durà a terme a la plaça de la Porta de Santa Catalina (on hi havia la presó de dones) el pròxim dia 26 de setembre a les 19.30 h. Hi intervindran: l’historiador i professor de la UIB David Ginard, introduint-nos a la biografia de Matilde Landa, l’artista visual Natxa Pomar, amb la mostra d’una peça artística i col·lectiva anomenada Las Hermanitas (2014), i l’actriu Aina de Cos amb un fragment de l’obra teatral La darrera nit de Matilde Landa (2022).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *