Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

S’obre al públic el carrer Nuredduna

Palma, 1 d’octubre de 2022.- Aquest dissabte 1 d’octubre ha quedat obert al públic l’eix verd de Nuredduna. Les obres de la primera fase, que comprem el carrer, ja han acabat. El carrer s’ha recepcionat de forma parcial a l’espera que se sembrin els arbres i les arbustives un cop comenci l’època de sembra. D’aquesta manera, l’Ajuntament ja s’encarrega del seu manteniment.

L’eix verd de Nuredduna ha suposat una inversió de 2,1 milions d’euros que s’ha executat en dues fases. Nuredduna està finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU – Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. 

L’eix verd de Nuredduna ha suposat una inversió de 1,8 milions d’euros i ha rebut finançament de la Unió Europea – NextGenerationEU – Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Aquest és un dels projectes inclosos als acords de govern i ha permès transformar aquest carrer en un eix verd amb zones de vegetació i arbrat, a més d’espais d’estança que permetran combatre l’efecte conegut com a illa de calor que es produeix a les grans ciutats. L’actuació, a més, dissenya a Palma un nou concepte urbanístic que renaturalitza l’espai urbà amb llocs més sostenibles i verds que dinamitzen els barris.

El carrer Nuredduna té 275 metres lineals i 6.025 metres quadrats de superfície. Durant aquests mesos s’hi han executat les següents actuacions:

  • Pavimentació continua amb plataforma única.
  • Reconversió en un carrer per a vianants integral a excepció de la circulació de vehicles de serveis i accés a aparcaments privats.
  • Manteniment de l’arbrat existent i creació de noves zones verdes centrals.
  • S’han incorporat nous espais urbans d’estança i jocs infantils a la recta final de l’obra.
  • Substitució de l’enllumenat públic per millorar l’eficiència energètica.
  • Incorporació d’un sistema de drenatge sostenible i xarxa de pluvials.

La primera fase de les obres de l’eix verd ja ha acabat i es completarà amb la plantació dels arbres i les plantes arbustives quan comenci l’època de sembra
 

Segona fase: plaça Francesc Garcia Orell

La segona fase de les obres, que comprèn el tram situat a la plaça Francesc Garcia Orell continuaran durant el mes d’octubre, amb la previsió que estiguin llestes a finals de mes. Aquesta segona fase de l’obra té per objectiu donar continuïtat al nou eix verd de Nuredduna amb la plaça popularment coneguda com “de les Columnes” i ha suposat una inversió de 341.8960 euros.

Per tal de donar continuïtat a l’eix verd s’ha transformat la meitat de la  plaça Francesc Garcia Orell, que abans funcionava com a rodona i per on passaven els cotxes, en una zona per a vianants que connecta el passeig de Nuredduna amb l’interior de la plaça.  L’àmbit entre el carrer Uetam i el carrer Francesc Barceló i Combis continua obert al trànsit rodat. A l’interior de la plaça s’han restaurat les columnes, les lluminàries i la pèrgola. Així mateix, es pintaran vuit jocs infantils a la zona pavimentada.

La segona fase de les obres, que comprèn la plaça Francesc García Orell, conclouran a finals d’octubre

Aquesta segona fase ha suposat, a més, una renovació dels embornals i recollida de pluvials i una millor connexió amb el col·lector.

Objectius UE 

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d’inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Link per a més informació: 

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email