Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar presenta el nou Centre de dia per a persones grans de sa Indioteria

Palma, 5 d’octubre de 2022.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, la consellera d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, i el batle de Palma, Jose Hila, han assistit a la jornada de portes obertes que s’ha celebrat per a donar a conèixer el nou centre de dia de Sa Indioteria.

Antoni Noguera: “Continuam a prop de les persones que més ho necessiten, i aquest nou centre n’és un exemple”. És necessari que es destinin recursos públics al progressiu augment del nombre de persones amb menys capacitat d’autonomia personal i social”.

Fina Santiago: “Aquests tipus de recursos són importants dins l’economia de les cures, perquè els centres de dia donen una atenció professional a les persones dependents en un entorn de proximitat i relació amb altres persones grans, al mateix temps que permeten a les famílies conciliar i faciliten la cohesió social .

Característiques

Aquest nou centre té trenta places i ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Palma i la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Ambdues institucions varen signar un conveni gràcies al qual l’Ajuntament va cedir el solar i la Conselleria se’n va fer càrrec de la construcció. Finalment, serà l’Ajuntament qui serà el titular i s’encarregarà de la seva gestió.

El centre oferirà acolliment diürn a persones grans dependents –alimentació, higiene i activitats motores i cognitives, amb un horari de 7.30 a 16.30 h. L’equip tècnic que gestiona el centre estarà format per una coordinadora, cinc auxiliars cuidadores d’atenció directa, un terapeuta ocupacional, una infermera i un fisioterapeuta.

Les instal·lacions tenen 485 metres quadrats útils, amb menjador, sala d’activitats, banys adaptats, recepció, sala de gimnàs i despatxos. També hi ha un jardí i un pati exterior per fer activitats a l’aire lliure. Hi haurà servei de transport per a les persones usuàries. El pressupost de la construcció ha estat de 700.000€ .

A hores d’ara, la xarxa de centres de dia de Palma està formada per cinc centres, els quals atenen un total de 140 persones –Son Sardina, es Coll d’en Rabassa, Son Dureta, s’Estel, Son Ferriol i ara sa Indioteria. A més, abans que acabi la legislatura també s’ha previst posar en marxa els de Son Cladera i Son Xigala i es passarà de les 110 places de 2019 a 230.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email