Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social ha atorgat ajudes a gairebé 4.000 famílies de Palma el que duim d’any

Palma, 10 d’octubre- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la coordinadora de Benestar Social, Catalina Trobat, han presentat les dades de les ajudes econòmiques atorgades per la regidoria durant 2022.

El gruix de les ajudes del 2022, quasi 5 milions d’euros, s’ha destinat principalment a dues partides. En primer lloc, la que correspon a necessitats bàsiques, com són el menjar, productes d’higiene, material infantil de primera necessitat entre d’altres, amb una despesa de gairebé de 2,5 milions d’euros

D’altra banda, la partida d’ajuts en l’habitatge ha superat lleugerament els 1,5 milions d’euros, que s’han destinat principalment a ajudes en el pagament de rebuts de lloguer pendents, ajudes per cobrir deutes i prevenir desnonaments de persones o famílies vulnerables o en risc d’exclusió social.

El milió restant, l’àrea de Benestar Social l’ha destinat a recursos per a beques d’infància en risc,  beques d’inserció formatiu-laboral o despeses de manteniment de la llar , entre d’altres.

Els ajuts d’aquest 2022 s’acosten als realitzats el 2019, any de prepandèmia  i  han arribat a 4000 famílies, aproximadament la meitat que l’any 2020 i també lluny de les gairebé 6500 famílies ateses l’any 2021,   

Així, podem afirmar que l’ocupació i la situació econòmica han millorat significativament. Els ajuts de 2022 són gairebé la meitat que els de l’any passat, on la recuperació dels més vulnerables va ser molt lenta. Noguera ha volgut deixar clar que tot i que la situació econòmica ha millorat molt respecte a l’any passat “el sistema d’ajuts municipals ja està preparat per assumir una propera crisi per la pujada de preus, igual que es va fer a la crisi de la Covid-19”

En aquest sentit, Noguera ha remarcat que “als responsables polítics se’ns ha d’exigir estar preparats per solucionar problemes i avui  ja ens estam anticipant a les conseqüències socials i econòmiques de la inflació que es preveu, tenim sempre present que vivim a la ciutat de l’Estat on el cost de vida és més elevat. Les crisis  sempre afecten els més vulnerables i aquest Ajuntament té les eines per estar al seu costat”.

Evolució Import ajuts en milions d’euros:

Evolució número de famílies ateses:

Despesa acumulada:

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email