Actualitat

Model de Ciutat inicia les obres de la nova plaça de Sant Jordi

Palma, 11 d’octubre de 2022.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut en roda de premsa per a anunciar l’inici de les obres del projecte de la plaça del Poble de Sant Jordi. Aquestes obres licitades per una quantia de 450.852 € permetran un redisseny de l’espai públic en una plataforma única, eliminant voreres i calçades. L’objectiu és que la plaça estigui llesta durant l’abril.

El disseny de la nova plaça de  Sant Jordi s’ha  realitzat amb la participació dels veïnats en un procés previ de recollida de propostes i idees. D’aquest procés de participació indispensable en varen sorgir tres premisses que han condicionat el projecte : una plaça més verda i amable, amb un espai diàfan major per a acollir les activitats habituals i pacificar el trànsit per a connectar-la amb l’escola”.

Neus Truyol: aquesta nova plaça exemplifica un urbanisme amable i que escolta els veïnats a l’hora de  decidir les infraestructures  i serveis que demanden”

En aquest sentit, Truyol ha volgut posar de manifest que “aquesta nova plaça exemplifica un urbanisme amable i que escolta els veïnats a l’hora de  decidir les infraestructures  i serveis que demanden”

La regidora també valora que el projecte ha estat elaborat per un equip que va resultar guanyador d’un concurs d’idees, concretament, LMPV & CT, UTE. Un equip format pels arquitectes Martí Lucena, Antonio Pérez-Villegas, Llúcia Cabot, Guillem Tomàs i Antònia Mayol.

L’objectiu és que la plaça estigui llesta durant l’abril.

El projecte recull les idees plantejades a les bases del concurs: restringir el trànsit rodat ens els carres perimetrals i ampliar la superfície de la plaça, millorar la seva accessibilitat i adequar l’espai a la flexibilitat requerida per als esdeveniments que s’hi solen realitzar. La nova plaça comptarà amb un paviment unitari, a més es defineixen dos espais enjardinats amb arbres, creant espais d’ombra a la plaça. El segon d’aquest espais és un talús per separar el trànsit rodat de la zona de pas per a vianants,  i així augmentar las seguretat dels veïnats de Sant Jordi. A més, d’acord amb les demandes d’EMAYA, l’obra també preveu una sèrie d’actuacions per tal de substituir la xarxa de clavegueram sanitari i d’aigua potable.

El projecte s’ha millorat i el desnivell, és a dir la diferència de cotes entre les parts més allunyades són una mica menors que les previstes, el que permetrà que el banc i petit muret que delimita a la zona de l’escola sigui menor al previst.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *