Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Servei de Dinamització Lingüística de Palma estrena noves propostes i activitats per al foment de l’ús del català a la ciutat

Palma, 14 d’octubre de 2022.- Els Servei de Dinamització Lingüística de l’Ajuntament de Palma presenta les noves activitats de la temporada de tardor per a fomentar l’ús de la llengua catalana dirigides als nouvinguts. Aquestes activitats tenen com a destinatàries a persones que pretenen acostar-se a la llengua i la cultura pròpies i també a les que volen millorar-ne l’ús.

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió ha declarat a aquesta presentació que “des de 2020 aquest Servei treballa per a garantir que tota la ciutadania pugui tenir accés a la llengua pròpia de Mallorca”. Aquest any  2022 el Servei ja disposa de 340 usuaris en les diferents activitats realitzades i s’espera que per a aquest curs arribin a ser uns 500. També s’han respost 54 consultes.

Aquest any 2022 el Servei ja disposa de 340 usuaris i s’espera que per a aquest curs s’arribi a la xifra de 500 en les diferents activitats realitzades.

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament de Palma dona resposta a les recomanacions que li proposa el Consell Social de la Llengua per a millorar l’ús lingüístic del català.

Les propostes són:

  • Llengua divertida: és un taller de 15 hores, dividit en cinc sessions de tres hores que es duran a terme els matins dels dissabtes a Can Alcover, espai cedit per l’Obra Cultural Balear. El taller fomentarà l’expressió oral en català mitjançant dinàmiques teatrals, en un context de joc i socialització, i serà dirigit per Ivan Martin (Aula Teatral).
  • ReciprociCat: es tracta d’un espai de conversa entre parelles i en grup, en un lloc de trobada tranquil i confortable en què es parlarà en català de temes quotidians. El grup serà dirigit per Maria Clapés.
  • Visites als mercats municipals de Palma: de la mà de Joan Carles Palos amb aquestes visites es donarà a conèixer la història dels mercats a partir del seu nom i la relació amb el seu entorn urbanístic. Es visitaran els de l’Olivar, de Santa Catalina i de Pere Garau, i s’hi practicarà un vocabulari bàsic relacionat amb la seva activitat social i econòmica.
  • Visites culturals: dirigides per Tomàs Vibot, se’n faran a dos barris, Santa Catalina i el Jonquet, i n’hi haurà dues més titulades “Palma ciutat de la dona: biografies oblidades” i “Palma de la mà dels escriptors: una ciutat literària”.

Aquestes activitats són gratuïtes i la inscripció es pot fer al telèfon 646569349 o al correu electrònic dinamitzacolinguistica@palma.cat. Són activitats d’integració lingüística per a majors de 16 anys i s’adrecen a persones que no s’atreveixen a parlar en català.

Llorenç Carrió: des de 2020 aquest Servei treballa per a garantir que tota la ciutadania pugui tenir accés a la llengua pròpia de Mallorca

Les persones assistents a la presentació han estat Llorenç Carrió, regidor d’Educació i Política Lingüística; Sebastià Mascaró, director general d’Educació i Política Lingüística; Miquel Vives Mascaró, cap del Servei d’Assessorament Lingüístic; Antoni Mir, en representació de la revista cultural El Mirall (responsable de l’activitat ReciprociCat); Ivan Martín, d’Aula Teatral, responsable del taller “Llengua divertida”; Tomàs Vibot, responsable de les visites culturals; Lena Serra, vicepresidenta de l’Obra Cultural Balear i Pilar Bonet, dinamitzadora del Servei de Dinamització Lingüístic

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email