Actualitat

Benestar Social i les entitats han dissenyat un estiu sense restriccions que ha arribat a més de 1000 infants i joves dels barris de Palma

Palma, 17 d’octubre de 2022.- Benestar Social ha presentat les dades de les activitats d’estiu destinades a infants i joves de Palma. S’han fet més de 50 activitats, organitzades amb les entitats del tercer sector i així s’ha dissenyat un estiu sense restriccions que ha arribat a més de 1000 infants i joves dels barris de Palma.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera ha valorat molt positivament aquestes xifres perquè “aquest tipus d’activitats han garantit una oferta lúdica i d’entreteniment que allunya els i les joves de situacions potencialment perjudicials”

Benestar Social i les entitats del tercer sector han organitzat més de 50 activitats a tots els barris de Palma que han gaudit més 1000 infants i joves.

Les activitats en qüestió anaven des de sessions de cuina del món, visites guiades, tirolines i activitats aquàtiques passant per esdeveniments culturals  interbarris o contacontes pels més petits.

Des dels equips municipals i de les entitats s’han dissenyat tot tipus d’intervencions per tal de fer xarxa i prevenir situacions de vulnerabilitat mitjançant les actuacions comunitàries. Trobam programes com Viu l’estiu o t’Estiu Molt que han ofert als joves espais d’intercanvi i activitats lúdiques

S’han duit a terme més de 60 coordinacions amb altres entitats i recursos des d’amipas, grups de gent gran, associacions  venials, grups de joves, col·lectius i així s’han ofertta  a cada territori actuacions segons les seves necessitats.

Antoni Noguera: “aquest tipus d’activitats han garantit una oferta lúdica i d’entreteniment que allunya els i les joves de situacions potencialment perjudicials”.

Des dels programes d’intervenció comunitària s’ha col·laborat i coorganitzat a més de 10 festes d’estiu, s’han organitzat més de 30 sortides amb infants i joves amb una participació de més de 900 infants i joves, s’han posat en marxa noves iniciatives a barriades com Secar de la Real o Nou Llevant1 amb una participació de més de 1000 infants i joves.

S’han seguit amb les coordinacions per tal que infants i joves de famílies ateses a Benestar hagin participat en activitats d’estiu de l’IME i d’altres entitats.

Les actuacions comunitàries han ocupat, places, carrers, parcs i platges durant els mesos d’estiu.

Per barris destacam:

El Terreno – Cala Major: ( CMSSCB Ponent)

  • Hort comunitari, on els participants han pogut gaudir d’activitats d’hort recollir verdures i fruites, fer menjars…

La Soledat i Nou Llevant (CMSSCB Llevant Sud)

  • Animalades, activitats i sortides per a 25 joves de 12 a 16 anys per fomentar el treball en equip i millorar les relacions entre iguals.

Camp Redó, Cas Capiscol, Secar de la Real (CMSSCB Nord)

  • Escoleta de barri, on 27 infants de 3 a 12 anys han pogut gaudir d’activitats d’oci educatiu durant dos matins a la setmana

Son Rapinya, Camp de Serralta i Son Roca (CMSSCB Mestral)

  • Bus Jove, activitat on19  joves dels barri de Son rapinya han fet 6 sortides per descobrir diferents indrets mitjançant aquet mitjà de transport. 

Son Gotleu(CMSSCB Gregal)

  • Estiu Jove, 21 joves han pogut disfrutar de diferents activitats adaptades a les seves inquietuds durant els mesos d’estiu.

Molinar, Coll d’en Rabassa i S’Arenal (CMSSCB Litoral)

  1. Estiu Viu S’Arenal, 15 joves han pogut gaudir d’activitats de lleure educatiu i sortides tres cops per setmana  durant els mesos de juliol i agost.

Son Oliva, Son Canals i Pere Garau (CMSSCB Llevant Nord)

  • Taller de cuines del món, on 20 infants i joves durant 6 sessions han pogut conèixer i cuinar diferents plats. També han pogut participar a una de les festes del barri de Pere Garau amb aquesta activitats.

Verge de Lluc, s’Indioteria, El Vivero (CMSSCB Est)

  • Estiu Molt, un recull activitats per a 16  joves de 12 a 18 anys on es varen combinar activitats de lleure amb activitats intergeneracionals.

Foners i Sindicat (CMSS Ciutat Antiga)

  • Mou’te, programa on diferents entitats es coordinen per oferir activitats al carrer que fomentin la participació d’infants i joves. Han participat 30 infants d’entre 3 i 16 anys.

D’aquesta forma s’estructura el treball comunitari per infants i joves de Palma, donant eines per tal de fomentar la cohesió social al temps que es fa feina amb la prevenció de possibles situacions de risc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *