Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social i les entitats han dissenyat un estiu sense restriccions que ha arribat a més de 1000 infants i joves dels barris de Palma

Palma, 17 d’octubre de 2022.- Benestar Social ha presentat les dades de les activitats d’estiu destinades a infants i joves de Palma. S’han fet més de 50 activitats, organitzades amb les entitats del tercer sector i així s’ha dissenyat un estiu sense restriccions que ha arribat a més de 1000 infants i joves dels barris de Palma.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera ha valorat molt positivament aquestes xifres perquè “aquest tipus d’activitats han garantit una oferta lúdica i d’entreteniment que allunya els i les joves de situacions potencialment perjudicials”

Benestar Social i les entitats del tercer sector han organitzat més de 50 activitats a tots els barris de Palma que han gaudit més 1000 infants i joves.

Les activitats en qüestió anaven des de sessions de cuina del món, visites guiades, tirolines i activitats aquàtiques passant per esdeveniments culturals  interbarris o contacontes pels més petits.

Des dels equips municipals i de les entitats s’han dissenyat tot tipus d’intervencions per tal de fer xarxa i prevenir situacions de vulnerabilitat mitjançant les actuacions comunitàries. Trobam programes com Viu l’estiu o t’Estiu Molt que han ofert als joves espais d’intercanvi i activitats lúdiques

S’han duit a terme més de 60 coordinacions amb altres entitats i recursos des d’amipas, grups de gent gran, associacions  venials, grups de joves, col·lectius i així s’han ofertta  a cada territori actuacions segons les seves necessitats.

Antoni Noguera: “aquest tipus d’activitats han garantit una oferta lúdica i d’entreteniment que allunya els i les joves de situacions potencialment perjudicials”.

Des dels programes d’intervenció comunitària s’ha col·laborat i coorganitzat a més de 10 festes d’estiu, s’han organitzat més de 30 sortides amb infants i joves amb una participació de més de 900 infants i joves, s’han posat en marxa noves iniciatives a barriades com Secar de la Real o Nou Llevant1 amb una participació de més de 1000 infants i joves.

S’han seguit amb les coordinacions per tal que infants i joves de famílies ateses a Benestar hagin participat en activitats d’estiu de l’IME i d’altres entitats.

Les actuacions comunitàries han ocupat, places, carrers, parcs i platges durant els mesos d’estiu.

Per barris destacam:

El Terreno – Cala Major: ( CMSSCB Ponent)

  • Hort comunitari, on els participants han pogut gaudir d’activitats d’hort recollir verdures i fruites, fer menjars…

La Soledat i Nou Llevant (CMSSCB Llevant Sud)

  • Animalades, activitats i sortides per a 25 joves de 12 a 16 anys per fomentar el treball en equip i millorar les relacions entre iguals.

Camp Redó, Cas Capiscol, Secar de la Real (CMSSCB Nord)

  • Escoleta de barri, on 27 infants de 3 a 12 anys han pogut gaudir d’activitats d’oci educatiu durant dos matins a la setmana

Son Rapinya, Camp de Serralta i Son Roca (CMSSCB Mestral)

  • Bus Jove, activitat on19  joves dels barri de Son rapinya han fet 6 sortides per descobrir diferents indrets mitjançant aquet mitjà de transport. 

Son Gotleu(CMSSCB Gregal)

  • Estiu Jove, 21 joves han pogut disfrutar de diferents activitats adaptades a les seves inquietuds durant els mesos d’estiu.

Molinar, Coll d’en Rabassa i S’Arenal (CMSSCB Litoral)

  1. Estiu Viu S’Arenal, 15 joves han pogut gaudir d’activitats de lleure educatiu i sortides tres cops per setmana  durant els mesos de juliol i agost.

Son Oliva, Son Canals i Pere Garau (CMSSCB Llevant Nord)

  • Taller de cuines del món, on 20 infants i joves durant 6 sessions han pogut conèixer i cuinar diferents plats. També han pogut participar a una de les festes del barri de Pere Garau amb aquesta activitats.

Verge de Lluc, s’Indioteria, El Vivero (CMSSCB Est)

  • Estiu Molt, un recull activitats per a 16  joves de 12 a 18 anys on es varen combinar activitats de lleure amb activitats intergeneracionals.

Foners i Sindicat (CMSS Ciutat Antiga)

  • Mou’te, programa on diferents entitats es coordinen per oferir activitats al carrer que fomentin la participació d’infants i joves. Han participat 30 infants d’entre 3 i 16 anys.

D’aquesta forma s’estructura el treball comunitari per infants i joves de Palma, donant eines per tal de fomentar la cohesió social al temps que es fa feina amb la prevenció de possibles situacions de risc.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email