Actualitat

Benestar presenta el nou Centre de Dia per a persones grans dependents de Son Cladera

Palma, 3 de novembre de 2022 – El Batle de Palma, José Hila; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la consellera d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, han assistit a la presentació del nou centre de dia de Son Cladera.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha recalcat que “continuam a prop de les persones que més ho necessiten, i aquest nou centre n’és un exemple”. Noguera també ha destacat la necessitat de destinar “recursos públics al progressiu augment del nombre de persones amb menys capacitat d’autonomia personal i social”.

Durant l’acte, el batle de Palma i la consellera d’Afers Socials signaran un nou conveni per concertar 150 places de centres dia destinats a persones majors dependents als barris de Son Sardina, Son Dureta, Coll d’en Rebassa, Son Ferriol i Son Cladera amb un import total de 3.363.362 euros. Cal recordar que la partida de centres de dia el 2015 era de 45.000 € i de cara el 2023 es preveu que arribarà als  2 milions.

“Quan acabi el mandat, Palma haurà duplicat el número de centres de dia, una bona notícia per a la Gent Gran i les seves famílies”, ha dit Noguera

Per la seva part, Fina Santiago, ha posat de manifest la importància d’aquest tipus de recursos: “la fita és aconseguir hi hagi un centre de dia a cada barri de Ciutat, i que quan una persona gran estigui en situació de dependència, tengui un centre a prop de casa seva on anar. Aquest és el model de proximitat pel qual hem fet feina i pel qual hem construït ja cinc centres de dies a Palma, més un que tenim en construcció a Son Xigala».

Característiques

Concretament, el centre de dia de Son Cladera és un equipament  construït el 2011 que ha tingut diferents usos, però no és fins ara que funcionarà com a centre dia.  La posada en marxa d’aquest servei és una reivindicació justa i necessària àmpliament demandada pels veïnats  i veïnades  de Son Cladera

Aquest nou centre disposa de trenta places. El centre oferirà acolliment diürn a persones grans dependents –alimentació, higiene i activitats motores i cognitives, amb un horari de 7.30 a 16.30h. L’equip tècnic que gestiona el centre estarà format per una coordinadora, cinc auxiliars cuidadores d’atenció directa, un terapeuta ocupacional, una infermera i un fisioterapeuta.

Les instal·lacions tenen 443 metres quadrats útils en una sola planta, amb menjador, sala d’activitats, banys adaptats, recepció, sala de gimnàs i despatxos. També hi ha un jardí i un pati exterior per fer activitats a l’aire lliure. Hi haurà servei de transport per a les persones usuàries. El pressupost de la construcció ha estat de 700.000€ .

A hores d’ara, la xarxa de centres de dia de Palma està formada per 6 centres, els quals atenen un total de 170 persones –Son Sardina, Coll d’en Rebassa, Son Dureta, s’Estel, Son Ferriol, i ara Son Cladera. A més, abans que acabi la legislatura també s’ha previst posar en marxa els de sa Indioteria, ja acabat, i Son Xigala, que està previst d’acabar a la primavera i es passarà així, el 2023 de les 110 places de 2019 a 230.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *