Actualitat

Recta final per estrenar la nova Bicipalma

Palma, 9 de novembre de 2022.- L’Ajuntament de Palma ha detallat avui el calendari d’aquests propers mesos per posar en marxa la nova Bicipalma. A partir de dilluns dia 14 de novembre s’interromp el servei durant un mes i mig i els i les usuàries hauran de cercar alternatives.

  • Interrupció de servei: 14 de novembre

Des d’avui mateix i durant aquesta setmana es desmuntaran les estacions de Sant Ferran, carretera de Valldemossa i la de l’Institut Balear.

Dilluns, dia 14 de novembre, el servei de Bicipalma quedarà interromput durant un mes i mig per tal de continuar desmantellant les estacions més antigues progressivament i realitzar de forma simultània les tasques d’obra civil i instal·lacions necessàries per implantar el nou sistema i els nous ancoratges.

Cal recordar que el nou sistema de Bicipalma funciona amb un nou software i amb un nou sistema elèctric que ja s’ha provat amb èxit a les estacions de Son Costa, Aragó i Son Hugo.

Des del servei de Bicipalma es comunicarà aquests dies la interrupció del servei  als abonats i se’ls oferirà disposar d’un termini d’abonament similar als dies no gaudits quan es reiniciï el servei, a finals de desembre. En els cas de les persones no residents, se’ls compensarà econòmicament els dies no gaudits.

  • Darrera setmana de desembre: estrena de la nova Bicipalma

A principis de gener s’ha previst que ja estiguin operatives al manco 27 estacions (que correspondran a les ubicacions del sistema actual) amb tot el sistema nou, cosa que permetrà reiniciar el servei que començarà a funcionar amb el nou sistema d’ancoratges i els nous models de bicicleta,  tant mecànica com elèctrica.

  • Segona fase d’implantació: gener i febrer de 2023

La planificació del muntatge de la nova Bicipalma, que tindrà 85 estacions s’anirà completant durant els mesos de gener i febrer de 2023 en dues fases. Entre gener i febrer s’instal.laran fins a 72 estacions i a partir de març i durant la primavera es completarà la instal.lació de les 85 estacions.  

Les dades de la nova Bicipalma

La nova Bicipalma sumarà 85 estacions amb 930 bicicletes noves (270 elèctriques i 660 mecàniques). Cal recordar que aquest projecte fou adjudicat a l’empresa NextBike per un import de 2.991.220 euros  i ha obtingut finançament a través dels fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

Objectius UE 

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d’inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Link per a més informació: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *