Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social concerta el Servei d’Ajuda a Domicili fins 2026

Palma 16 de novembre 2022.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la coordinadora general de Benestar Social, Catalina Trobat, han presentat la concertació del nou Servei d’Ajuda a Domicili (SADEl període concertat arriba fins al 2026 amb un pressupost d’11.614.989 euros.

Amb aquesta mesura s’assegura l’estabilitat i diversificació de la tasca entre tres entitats del tercer sector, fet que aposta per a la qualitat i l’especificitat tècnica en la cura i l’atenció de les persones.

Antoni Noguera: S’ha posat l’èmfasi en la prevenció i en l’acompanyament. “La solitud és un repte molt gran a la nostra ciutat, així com consolidar els serveis que tenen cura de la gent gran”.

Antoni Noguera ha destacat la importància de posar l’èmfasi “en la prevenció en lloc de fer-ho en l’assistencialisme”. “La solitud és un repte molt gran a la nostra ciutat, així com consolidar els serveis que tenen cura de la gent gran”. El regidor també ha remarcat l’esforç continu de l’Àrea per dignificar els serveis socials i els treballadors que en formen part.

En aquest sentit, Catalina Trobat ha explicat que “concertam aquest servei per primera vegada i això permet sortir de la normativa de contractació pública, fer èmfasi en la qualitat i que les entitats del tercer sector no tinguin un desavantatge tan gran” i ha subratllat que “això permet que els serveis socials no es mercantilitzin”. La coordinadora també ha apuntat que amb aquest concert es preveu atendre en el seu domicili unes 500 persones cada dia. Aquest acompanyament inclou cures, higiene, alimentació i cobrir necessitats com per exemple anar a fer la compra.

El pressupost del concert és d’11,6 milions d’euros

Aixó doncs, l’adjudicació del servei es tradueix en concertar:

  • 181.536 hores en quatre anys (1.152 d’aquestes en horaris festius o cap de semana) a INTRESS
  • 90.768 hores en quatre anys (576 d’aquestes en horaris festius o cap de setmana) a ARRELS I ALES DE MALLORCA
  • 181.536 hores en quatre anys (1.152 d’aquestes en horaris festius o cap de setmana) a TREBALLADORES SOCIALS DE LA PART FORANA SDAD COOPERATIVA.

Les hores totals concertades són: 

  • Dies laborables: 450.960 hores (112.740 a l’any).
  • Dies festius: 2.880 hores (720 a l’any).

Per la seva part, El SAD forma part de la Cartera Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma i del Reglament dels serveis d’atenció domiciliària. Aquest serveix ofereix les atencions personals i familiars en el domicili que tenen com a objecte la prevenció i l’atenció de problemàtiques socials, individuals i familiars.

Actualització de preus

Aquest concert actualitza el preu de les hores respecte al contracte anterior, amb la millora que això implica per a les condicions laborals dels professionals que fan les cures. L’hora ordinària passa de 20,20 a 25,53 euros (un 26,39% més), i la festiva puja de 26,84 a 35,41 euros (un 32,29% més).

En aquesta nova etapa, el SAD impulsa les activitats més enllà de la prestació assistencial, i posa el focus en les persones grans que viuen soles, les atencions de caràcter social per promoure l’autonomia i la convivència,  els acompanyaments, i les activitats al barri o el suport familiar.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email