Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les obres de la nova piscina i el pàrquing de s’Aigo Dolça avancen amb normalitat

 

Palma, 18 de novembre de 2022.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, acopmanyada d’altres càrrecs públics de l’Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca, ha visitat avui les obres de la futura piscina i aparcament municipal de s’Aigua Dolça.

Truyol ha manifestat que “aquesta nova piscina ens ajuda a assolir objectius d’aquest govern perquè escolta les reclamacions històriques dels veïnats i ho fa respectant criteris de sostenibilitat i eficiència energètica”.

Neus Truyol:aquesta nova piscina ens ajuda a assolir objectius d’aquest govern perquè escolta les reclamacions històriques  dels veïnats i ho fa respectant criteris de sostenibilitat i eficiència energètica

Aquest projecte de nou equipament està inclòs dins l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Pla Litoral de Ponent que compta amb finançament dels Fons europeus FEDER. El pressupost de les obres és de 8.178.987,76 euros, dels quals 1,7 provenen dels fons europeus FEDER, dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del Pla Litoral de Ponent (EDUSI PLP). 4 milions d’euros provenen de la convocatòria de subvencions 2020 del Consell de Mallorca per a la reactivació econòmica per la crisi derivada de la COVID-19 en matèria de sostenibilitat.

Les obres començaren el gener del 2022 i actualment estan executades en un 15 %. La previsió és que durant el primer i el segon trimestre del 2023 s’acabi l’estructura; el segon i el tercer trimestre s’executin les instal·lacions i, finalment, durant l’últim trimestre del 2023 es procedeixi a fer els acabats de la nova infraestructura municipal. D’aquesta manera, l’objectiu d’obertura de les instal·lacions està marcat per a principis de 2024.

S’Aigo Dolça comptarà amb:

  • Una piscina de 25×12 metres.
  • Aparcament de 117 places: 3 plantes d’aparcament. 85 places per cotxes (4 adaptades a PMR), 17 places per motos, 15 punts de recàrrega (5 a la planta soterrani i 10 a la planta baixa) de 7,4kW per a vehicles. Recarregables amb mode de recàrrega 2 o 3.
  • 4 sales polivalents.
  • Un espai destinat a un Bar-cafeteria.

Truyol també ha explicat que “com a element diferenciador es preveu un patique, com a símbol i herència de les cases mallorquines, és un element estructurador de l’espai: aporta llum, ventilacions, i connexions visuals”.

L’equipament comptarà amb la certificació de sostenibilitat Leedship in Energy and Enviroment Design (LEED), que garantirà que l’edifici executat sigui sostenible i eficient. Així, el projecte incorpora prestacions d’eficiència energètica:

  • Consum quasi nul d’energia: Edifici molt eficient amb sistemes actius i passius d’estalvi d’energia i certificat.
  • Implantació d’energies renovables (solar fotovoltaica i geotèrmica baixa temperatura).
  •  Estalvi d’aigua. Sistemes d’aprofitament aigua de la pluja i del subsol (aqüífer costaner que originà el topònim de s’aigua dolça).

L’estratègia energètica de l’edifici amb sistemes de protecció i captació solar, inclosa la producció d’energia elèctrica fotovoltaica (15kwp), l’ús de la geotèrmia i l’aprofitament de l’aigua del subsol, permetrà assolir una qualificació energètica A i aconseguir un edifici de consum d’energia gairebé nul·la (nZEB).

Quan finalitzin les obres un espai abandonat es convertirà en una transformadora i il·lusionant. Un equipament de referència per al barri i per a la ciutat que permet recuperar la memòria històrica de la natació a Palma. Aquesta piscina és un dels vestigis d’una època d’esplendor del barri d’El Terreno.

Es tracta d’un equipament per donar servei al barri i recuperar la memòria històrica de la natació de Palma. S’Aigo Dolça va ser un referent de la natació a Palma entre els anys 1941 (any de construcció) i el 1972. Aquesta piscina va ser la seu del Club Natació Palma fins a la dècada dels 70. Truyol ha aprofitat per recordar la figura de Carme Guàrdia, una pionera de la natació femenina, que va ser la primera campiona mallorquina de natació en l’àmbit estatal i que va ser l’encarregada de col·locar la primera pedra de l’antiga piscina de S’Aigo Dolça. “Avui Na Carme Guàrdia també és present perquè també estam posant les primeres pedres perquè en un futur els i les joves de Palma puguin aprendre a nedar i potser en un futur ser campiones i campions” ha conclòs Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email