Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat aprova el projecte d’urbanització, una passa fonamental perquè es construeixi l’Institut de Son Ferriol

Palma, 22 de novembre de 2022.-  La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, acompanyada pel regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha anunciat l’aprovació del projecte d’urbanització dels terrenys del futur Institut de Son Ferriol. Aquest anunci permet fer una passa fonamental perquè es construeixi el futur centre de secundària.

Truyol i Carrió han celebrat aquesta aprovació perquè en paraules de la regidora “la construcció del nou institut ens permet atendre una reivindicació justa i històrica dels veïnats”. La regidora també ha explicat que la construcció d’equipaments educatius com el de Son Ferriol serveixen per aprofundir en el model d’urbanisme que emmarca ja el nou Pla General perquè “l’alumnat de la zona es podran desplaçar a peu, estalviarà trajectes en vehicle privat i referma el model ciutat de proximitat que volem que gaudeixin també els joves de Son Ferriol i dels barris i pobles de Palma del voltant”.

Neus Truyol: “la construcció del nou institut ens permet atendre una reivindicació justa i històrica del veïnat“.

Per la seva part, Llorenç Carrió també ha agraït “l’esforç de l’àrea Model de Ciutat per la col·laboració amb l’àrea d’Educació per fer aquesta primera passa. Ara necessitam que la Conselleria i l’IBISEC redacti el projecte del nou centre”.

La construcció del centre de secundària permetrà un canvi substancial i molt positiu al barri de Son Ferriol. Davant el centre docent hi haurà una amplada de vianant de 5,75 metres a més d’un carril bici de  2,4 metres que facilitarà el desplaçament amb vehicles de mobilitat personal o bicicletes. Amb el projecte del Centre Docent es podrà dur a terme un espai d’estada previ a l’entrada de l’Institut, que a la vegada suposarà la implantació de noves aturades de bus per garantir de forma segura els serveis de desplaçament escolar pertinents. D’altra banda, hi haurà 14 places d’aparcament per cotxes de familiars i 2 places per cotxes de persones amb diversitat funcional.

Llorenç Carrió: agraïm l’esforç de l’àrea de Model de Ciutat per la col·laboració amb l’àrea d’Educació per fer aquesta primera passa. Ara necessitam que la Conselleria i l’IBISEC redactin el projecte del nou centre“.

Truyol ha defensat que aquest projecte aporta la solució més senzilla possible per garantir les necessitats en el trànsit de persones, bicicletes, transport públic i vehicles privats. A la vegada, la regidora ha explicat que a part de proporcionar els serveis bàsics d’aigua i gas el projecte del nou institut de Son Ferriol proporcionarà una proposta ambiciosa i necessària en qüestions com la plantació d’arbres de la zona i un enllumenat públic que garanteixi l’eficiència energètica i la sostenibilitat. El projecte està valorat en 975 mil euros.

El tram de carretera afectat per aquesta aprovació pertany al Consell de Mallorca que en té les competències. En aquest sentit, ha recordat Truyol, “estam treballant perquè el Consell cedeixi a Cort aquesta carretera i així culminar el projecte urbanístic i la posterior construcció de l’institut per part de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears”.

L’aprovació de la dotació de serveis garanteix que els terrenys que posa a disposició l’Ajuntament de Palma per a la construcció de l’Institut disposen dels serveis indispensables en matèria d’electricitat, gas, accessibilitat entre d’altres. Un cop fetes aquestes obres l’Ajuntament podrà cedir formalment els terrenys a la Conselleria d’Educació pugui iniciar el projecte del nou institut.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email