Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma encara les eleccions de 2023 amb una llista oberta, diversa i plural, que aglutina diferents sensibilitats de l’esquerra transformadora de la ciutat

Palma, 23 de novembre de 2022.- MÉS-Estimam Palma ha presentat aquest dimecres la llista electoral amb la que encararà les properes eleccions municipals del 2023 i que encapçalarà l’actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, i l’actual coordinador de l’àrea de Cultura de Cort i coordinació de la formació ecosobiranista, Miquel Àngel Contreras. Es tracta d’una llista oberta, diversa i plural, que algutina diferents sensibilitats de l’esquerra transformadora de la ciutat, on una de cada cinc persones seran independents, seguint així amb l’esperit de la plataforma “Estimam Palma”. La llista va ser aprovada a l’assemblea de MÉS per Palma celebrada aquest dimarts al bar-cafè La Tertúlia per un 90,1%. Fet que mostra que com l’equip que representarà MÉS a Cort és un equip solvent i representatiu del projecte polític.

“La candidatura la conforma gent molt diversa” ha explicat Neus Truyol. “Persones de diferents orígens, implicades en la millora de la nostra ciutat tant des de dins com des de fora de les institucions i que representa la pluralitat i diversitat de Palma”, ha assegurat la cap de llista de MÉS-Estimam Palma.

Neus Truyol: la llista de MÉS per Palma és un equip per fer front amb eficiència i il·lusió a tots els reptes que tenim per davant en aquesta ciutat: el decreixement turístic i la diversificació econòmica, la justícia social, la lluita contra el canvi climàtic i la defensa i millora dels serveis públics

“Aquesta llista és un equip per fer front amb eficiència i il·lusió a tots els reptes que tenim per davant en aquesta ciutat”, ha explicat Truyol. El primer repte per a MÉS per Palma és el canvi de model econòmic, “per decréixer turísticament i potenciar altres sectors econòmics com la cultura, les energies renovables que millorin la vida de les persones i tengui cura del medi ambient”. El segon repte és el de la justícia social, “especialment l’accés a l’habitatge però també els dels drets de les dones i els drets LGTBI+”. El tercer repte és el la lluita contra el canvi climàtic, “amb polítiques valentes per protegir el territori i el medi ambient que posin en el centre la sostenibilitat” i el quart repte, el de reforçar els serveis públics i la participació social, “pel que és molt important poder comptar amb persones que estan implicades en les lluites des de les organitzacions socials i teixir aliances des de la col·laboració i el respecte mutu”, ha assegurat Truyol.

A més, com sol ser habitual, MÉS per Palma donarà l’oportunitat a què persones que no són afiliades al partit però comparteixen els principis ideològics puquin sumar-se “i formar part del projecte transformador que tenim en marxa a la nostra ciutat”. De fet, cal destacar que una de cada cinc persones seran independents, les quals s’aniran sumant a la llista de MÉS properament, seguint amb l’esperit de la plataforma “Estimam Palma” com a espai aglutinador de l’esquerra transformadora de la ciutat.

Miquel Àngel Contreras: “la candidatura la conforma gent molt diversa, persones de diversos orígens implicades en la millora de la nostra ciutat, tant des de dins com de fora de les institucions, que representa la pluralitat i diversitat de Palma

També cal assenyalar que la llista compta també amb persones destacades per la seva experiència i solvència demostrada en la gestió a les institucions. A més, d’entre diversos perfils, alguns més destacats són rellevants “per haver format part o estar vinculats a diferents àmbits com el medi ambient, la cultura, la llengua i el patrimoni, els moviments veïnals, els feminismes o el moviment LGTBI, l’educació, la defensa dels drets laborals o dels drets humans”, ha explicat el coordinador de MÉS per Palma i número 2 de la llista, Miquel Àngel Contreras.

Així, en el tercer lloc es comptarà amb Kika Coll Borràs, directora insular de Patrimoni al Consell de Mallorca, destacada per la seva vinculació amb el món del lleure a través del Centre d’Estudis de l’Esplai i com a fundadora i presidenta de la Confraria de Sant Sebastià i els moviments festius de Palma, així com membre de l’Associació de Veïnats de Canamunt. El quart lloc serà ocupat per Miquel Àngel Barceló, actual coordinador del Districte Nord, implicat en la peatonalització del carrer Blanquerna i, des d’aleshores, molt vinculat amb la lluita veïnal com a membre i expresident de l’Associació de Veïnats de Santa Pagesa.

El cinquè lloc serà per Xisca Mir Socías, actual gerent del SITIBSA, dins la Conselleria de Medi Ambient, geògrafa funcionari i membre, entre d’altres, d’Orgull Llonguet. Per la seva banda, l’independent David Pujol ocuparà el sisè lloc de la llista. Activista anticapitalista i ex-militant de l’Esquerra Independentista de Palma, Pujol és docent de secundària, i és membre de la Junta de l’Associació de Veïnats de Santa Pagesa i de l’Obra Cultural Balears i soci de Terra Nostra.

Francisca Niell, actual coordinadora de l’àrea d’Educació i Política Lingüística de Cort, veïnada de Pere Garau, filòloga de formació i implicada en el teixit cultural i de defensa de la llengua serà la numero 7 de la llista. El número 8 serà assumit per Chema Ferrer, veïnat del Camp d’en Serralta vinculat al món de l’escoltisme i de la lluita pels drets LGTBI+, voluntari d’ALAS i de Projecte Home.

El número 9 serà per Uta Maria Gritschke, nascuda a alemanya i resident a Palma des de fa més de 15 anys, vinculada al món de la lluita ambiental i de la mediació i comunicació intercultural. Per la seva banda, Joan Font, veïnat de Plaça de Toros, enginyer de formació i membre de Mallorca Nova, assumirà el número 10 de la llista.

1 de cada 5 persones seran independents, les quals s’aniran sumant a la llista de MÉS properament, seguint amb l’esperit de la plataforma “Estimam Palma” com a espai algutinador de l’esquerra transformadora de la ciutat

En definitiva, es tracta d’una llista caracteritzada per diversitat de perfils complementaris entre sí: persones amb experiència i solvència en la gestió, persones independents que s’hi aniran sumant en els propers mesos durant la precampanya electoral, i persones implicades en la millora o en les principals reivindicacions de la ciutat des de diferents moviments socials com ara Nati Solivellas, psicòloga de la Unitat de Salut Mental d’Inca. Actualment du el Protocol Sanitari Integral d’Atenció a l- persona Trans* de l’Hospital Universitari Son Espases; Aina María Picó, directora de l’escola Jafudà Cresques de Pere Garau amb amplia vinculació en accions d’intervenció comunitària a la barriada; Biel González, president de l’ A.A.V.V.Tramuntana de Cas Capiscol-Son Busquets i Vicepresident de la Federació d’Associacions de Veïnats de Palma; Tina Fernàndez, membre de l’Associació de Veïnats de Son Sardina; el sindicalista i activista pels drets socials, Josep Benedicto Lacomba; Maria Bonnín, impulsora amb altres companyes de la primera lluita a Mallorca de cambreres de pisos d’hoteleria; o Antoni J. Verger, històric militant de MÉS, ex-regidor de l’Ajuntament de Palma, ex-director general de Mobilitat del Govern iniciador de la lluita pel tramvia i implicat en nombroses lluites socials.

La llista la tancaran la jurista, professora universitària, investigadora, activista pels drets humans i per la memòria democràtica, ex-diputada de MÉS i autora de la Llei de Fosses, Margalida Capellà; i l’ex-batle de Palma, actual tinent de batle de Cultura i Benestar Social, vinculat al moviment escolta i juvenil i activista del dret a l’habitatge i els drets socials, Antoni Noguera.

La llista completa de MÉS per Palma per a les eleccions de 2023 és:

  1. Neus Truyol Caimari, del Puig de Sant Pere. Sociòloga. Actualment és regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma
  2. Miquel Àngel Contreras, del barri de Bons Aires. Historiador de l’art. Actualment és coordinador de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i coordinador de MÉS per Palma
  3. Kika Coll Borràs, del barri de Canamunt. Restauradora de mobles. Actualment és directora insular de Patrimoni al Consell de Mallorca. Implicada en entitats de lleure i el moviment festiu de Palma.
  4. Miquel Àngel Barceló Cortes, barri de Santa Pagesa. Actualment és coordinador del Districte Nord de l’Ajuntament de Palma. Implicat en el moviment veïnal.  
  5. Xisca Mir Socías, barri d’Arxiduc. Gèografa funcionària. Actualment és gerent del SITIBSA de la Conselleria de Medi Ambient i membre d’Orgull Llonguet.  
  6. David Pujol i Mulet (independent), barri de Santa Pagesa. És docent de secundària. Activista anticapitalista i molt vinculat a l’esquerra alternativa de Palma.
  7. Francisca Niell Llabrés, barri de Pere Garau. Historiadora i filòloga. Actualment és gerent del Patronat d’Escoletes de l’Ajuntament de Palma.
  8. Chema Ferrer Cortada, barri de Camp d’en Serralta. Treballa al món de les telecomunicacions, implicat en el moviment escolta i la lluita LGTBI+.
  9. Uta Maria Gritschke, barri d’Arxiduc. Nascuda a Alemanya i resident a Palma des de fa 15 anys, fa feina en l’àmbit de la conservació i l’educació ambiental.
  10. Joan Font Rosillo, barri de Plaça de Toros. Enginyer informàtic. Membre de Mallorca Nova.
  11. Independent dona
  12. Marcos Augusto Lladó, barri de Gènova. Amb experiència en la gestió al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Palma. Implicat en el món cultural, especialment el de la literatura, i en la lluita LGTBI+.
  13. Nati Solivellas Aguiló, barri d’Es Molinar. Psicòloga de la Unitat de Salut Mental d’Inca. Actualment du el Protocol Sanitari Integral d’Atenció a la persona Trans* de l’Hospital Universitari Son Espases. Activista dins l’àmbit sanitari pels drets LGTBI+ i de la lluita feminista.
  14. Josep Manuel Gómez González (J. M. Vidal-Illanes), barri d’Es Molinar. Escriptor i jurista, implicat en els moviments per l‘ecologisme i els drets humans.
  15. Jero Palmer Victory, barri de La Vileta. Auxiliar de Clínica. Implicada en el moviment veïnal i pel medi ambient, i membre del Partido Socialista de Libre Federación (PSLF).
  16. Independent home
  17. Aina María Picó Mestre, barri d’Eixample Nord. Mestra i psicòloga. Molt lligada al barri de Pere Garau participant en accions d’intervenció comunitària.
  18. Biel González del Valle Forteza, barri de Cas Capiscol. Tecnic de teatre de l’Esadib. Implicat en el moviment veïnal. President de A.A.V.V.Tramuntana Cas  Capiscol -Son Busquets. Vicepresident Federació d’associacions de Veinats de Palma.
  19. Agustina Fernández Periago, Son Sardina. Auxiliar d’infermeria. Implicada en l’associacionisme com AMIPA,  FAPA , i ara a l’AV de Son Sardina.
  20. Jaume Payeras Alzina, barri d’Arxiduc. Tècnic superior a una empresa pública. Col·labora amb el GOB en temes urbanístics.
  21. Independent dona
  22. Antoni Lluís Trobat Alemany, barri de S’Escorxador-Camp Redó. Periodista. Activista internacionalista /Activista cultural.
  23. Independent dona
  24. Josep Benedicto Lacomba, barri deCas Capiscol i Camp Redó. Sindicalista i activista pels drets socials.
  25. Dolors Fortesa-Rei Borrelleres, barri de Ses Estacions. Històrica militant del partit, fundadora d’associació de pares i mares, reconeixement de la cultura xueta a la societat, activista de la cultura i la memòria històrica.
  26. Antoni J. Verger Martínez, barri de Blanquerna. Treballador públic, implicat en el moviment estudiantil i a Joves per la Llengua. He fet feina sempre en favor de la mobilitat sostenible i la defensa de l’interès general. Històric militant de MÉS, ex-regidor i director general de Transport del Govern de les Illes Balears.
  27. Maria Bonnín Cortés, barri deLa  Missió-Centre. Impulsora amb altres companyes de la primera lluita a Mallorca de cambreres de pisos d’hoteleria, sindicalista, i activista de l´Associació de Veïns del Puig de Sant Pere. Membre de l’Associació de Creients i Feministes, i activista feminista.
  28. Margalida Capellà i Roig, barri d’Els Hostalets. Jurista i professora universitària. Investigadora. Activista pels drets humans i per la memòria democràtica. Impulsora de la Llei de Fosses.
  29. Antoni Noguera i Ortega, barri de Pere Garau i veïnat del centre històric. Regidor de Cultura i Benestar Social, ha estat batle de Palma. Vinculat al moviment escolta i juvenil, educador social, activista del dret a l’habitatge i els drets socials.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email