Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El nou sistema del col·lector interceptor i el tanc de tempestes ha evitat l’abocament a la mar de 26.676 m3 d’aigües mitxes

Palma, 29 de novembre de 2022.- Aquest dimarts EMAYA ha informat que durant l’episodi de pluges d’ahir el nou sistema del col·lector interceptor i el tanc de tempestes varen recollir 26.676 m3 d’aigües mitxes (residuals i pluvials), que d’aquesta manera no es varen abocar a la mar. Es tracta d’una quantitat equivalent a 8 piscines olímpiques.

Recordam que el tanc i el col·lector varen entrar en funcionament la setmana passada, una vegada finalitzat i supert el període de proves i que la feina per fer-lo possible va ser iniciada fa 7 anys per l’ex-presidenta d’EMAYA i actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i per Vicenç Vidal, a la Conselleria de Medi Ambient; recuperant el cànon de sanejament, eliminat pel Partit Popular; aconseguint que el Govern de les Illes Balears invertís 35 milions d’euros, 20 dels quals es van invertir en el tanc de laminació i el nou col·lector.

Durant les primeres setmanes de funcionament es continua fent un seguiment i ajustament de tots els paràmetres.

Aquestes infraestructures tenen com a principal funció protegir el medi amb i evitar el vessament a la mar de les aigües residuals i pluvials durant els episodis de pluja, retenir-les i tractar-les a la depuradora. D’aquesta manera s’evita el tancament de platges i es millora la qualitat de l’aigua de la badia, ja que es retenen els contaminants que arrosseguen les pluges.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email