Actualitat

El nou sistema del col·lector interceptor i el tanc de tempestes ha evitat l’abocament a la mar de 26.676 m3 d’aigües mitxes

Palma, 29 de novembre de 2022.- Aquest dimarts EMAYA ha informat que durant l’episodi de pluges d’ahir el nou sistema del col·lector interceptor i el tanc de tempestes varen recollir 26.676 m3 d’aigües mitxes (residuals i pluvials), que d’aquesta manera no es varen abocar a la mar. Es tracta d’una quantitat equivalent a 8 piscines olímpiques.

Recordam que el tanc i el col·lector varen entrar en funcionament la setmana passada, una vegada finalitzat i supert el període de proves i que la feina per fer-lo possible va ser iniciada fa 7 anys per l’ex-presidenta d’EMAYA i actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i per Vicenç Vidal, a la Conselleria de Medi Ambient; recuperant el cànon de sanejament, eliminat pel Partit Popular; aconseguint que el Govern de les Illes Balears invertís 35 milions d’euros, 20 dels quals es van invertir en el tanc de laminació i el nou col·lector.

Durant les primeres setmanes de funcionament es continua fent un seguiment i ajustament de tots els paràmetres.

Aquestes infraestructures tenen com a principal funció protegir el medi amb i evitar el vessament a la mar de les aigües residuals i pluvials durant els episodis de pluja, retenir-les i tractar-les a la depuradora. D’aquesta manera s’evita el tancament de platges i es millora la qualitat de l’aigua de la badia, ja que es retenen els contaminants que arrosseguen les pluges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *