Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament inicia la segona fase de demolicions de Son Riera – Son Banya

Palma, 30 de novembre de 2022.- L’Ajuntament de Palma reinicia el procés de demolicions d’albergs de Son Riera – Son Banya. En aquest cas seran 9 els albergs que està previst demolir de la illeta 2 (95, 95b, 98, 100, 115, 116, 118, 119 i 120).

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha explicat que ”les persones que ja han sortit del poblat són 145 en total. 97 adults i 58 menors. Volem donar una nova oportunitat a aquestes persones perquè comencin un nou projecte de vida”.

Antoni Noguera: “les persones que ja han sortit del poblat són 145  en total.97 adults i 58 menors. Volem donar una nova oportunitat a aquestes persones perquè comencin un nou projecte de vida“.

En primer lloc, s’han dut a terme les actuacions de llançament que una vegada resoltes i han conduït a les tasques prèvies de demolició (retirada de l’amiant i desconnexions de serveis).

Aquesta actuació ja es farà amb el sistema de demolicions per illetes o nuclis d’albergs per tal de garantir la seguretat dels operaris i residents.

De les famílies desallotjades 6 estan en el programa de reallotjament i ja tenen habitatges alternatius

De les famílies desallotjades 6 estan en el programa de reallotjament i ja tenen habitatges alternatius. El total de persones desallotjades avui són 22.

El procés s’està duent amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de les Illes Balears, especialment donant suport a les famílies que participen en el programa.

El procés s’està duent amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de les Illes Balears.

Actualment, en aquesta segona fase s’han presentat 84 demandes (la resta d’albergs que resten), de les quals són sentències favorables 48 i procediments en espera de sentència 36. No hi ha cap sentència desfavorable.

A partir de l’acord arribat amb el Govern Balear, amb la col·laboració de cessió d’habitatges pel reallotjament de famílies vulnerables, i el ritme de sentències favorables al desnonament de famílies en recursos econòmics o habitatges fora del poblat, es pot preveure que es complirà amb l’objectiu d’acabar el procés durant el 2023 tal com contempla l’acord polític.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email