Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma ret homenatge a les Kellys i posa el seu nom a un parc de la ciutat

Palma, 1 de desembre de 2022.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, juntament amb Aina Bausà, directora del Casal Solleric, Sara del Mar, representants de la junta directiva de Kellys Unión Baleares, el coordinador de l’àrea de Cultura, Miquel Àngel Contreras, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el batle de Palma, José Hila, han assistit a la col·locació de la placa que rebateja l’antic parc de Platja de Palma amb el nom de “Parc de les Kellys”.

“El canvi de nom serveix per retre homenatge les Kellys i les seves lluites. Un reconeixement sincer que neix a partir d’una iniciativa de l’Àrea de Cultura i el Casal Solleric”, ha explicat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Antoni Noguera: “aquest canvi de nom serveix per retre homenatge a les Kellys i les seves lluites”

Les Kellys són les cambreres de pisos, les dones que fan possible que les estades a un hotel siguin agradables i confortables, per tant, claus de volta del turisme. El 16 de setembre de 2021 es va inaugurar a l’espai dipòsit del Casal Solleric l’exposició “Exposades però invisibles. Afectes i aliances entorn de l’art”, de Laura Marte i les Kellys a cura de Mónica Galván, la qual també ha estat present a l’acte del canvi de nom del parc.

L’antic parc de la Platja de Palma es dirà a partir d’ara Parc de les Kellys

Una de les peces d’aquesta exposició era una placa amb el nom de Les Kellys, exactament igual que les que l’Ajuntament de Palma utilitza en els seus carrers. Aquesta peça era una vindicació de les Kellys i de la mateixa artista, per aconseguir un carrer amb el seu nom, un clam per vindicar un reconeixement merescut després d’anys de lluita.

Aquesta reivindicació va ser recollida per Antoni Noguera, tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma i, després de seguir les passes administratives pertinents, s’ha fet realitat. A partir de dia 1 de desembre de 2022 l’antic parc Platja de Palma es dirà “Parc de les  Kellys”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email