Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat demana al govern de l’estat que mantengui la moratòria als desnonaments

Palma. 13 de desembre de 2022 – La  regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha demanat avui al govern de l’estat que matengui la moratòria als desnonaments. La regidora ha justificat aquesta petició perquè les condicions objectives que la varen provocar encara són vigents.

La regidora s’ha referit a la crisi social i sanitària provocada per la covid-19 com el motiu inicial que va fer que es decretàs encertadament aquesta moratòria. “És cert que les raons per iniciar-la varen ser unes altres, però l’emergència social continua”, ha explicat Truyol. Els motius que expliquen ara aquesta petició són la pujada de preus generalitzada, el final de la temporada i l’augment de l’Euribor que, segons paraules de Truyol, “poden provocar una situació molt complicada a moltes famílies”

Les dades de l’Oficina de Desnonaments que ha presentat la regidora, i que justifiquen plenament la necessitat d’ampliar la moratòria, són les següents:

Informes vulnerabilitat relacionats amb el Reial Decret 37/2020: 505 informes en dos anys, que són de famílies que podrien veure ara reactivats uns desnonaments que en principi estan aturats fins al 31 de desembre.

Desnonaments prevists durant el mes desembre i fins al dia 20:  11 en 5 dies, i 6 més programats durant el gener.

Expedients oberts fins ara: 5.743 des de 2015.

Expedients vius: (que estan oberts actualment) 627.

Segons la regidora, l’Àrea de Model de Ciutat treballa des de l’Oficina de Desnonaments per evitar que les persones i les famílies de Palma hagin de patir les conseqüències d’una situació econòmica complicada. Segons la mateixa Truyol, “les famílies de Palma no han escollit ni que pugin els preus, ni que ho facin l’energia o l’euribor, i tampoc n’han de pagar les conseqüències”

Finalment, Truyol ha denunciat la falta de competències que tenen els ajuntaments en matèria d’habitatge perquè “si ara mateix tenguéssim una llei de l’habitatge aprovada tendríem més i millors eines per confrontar una situació complicada com l’actual. Tenim pressa perquè la gent ho necessita, i la pilota torna a estar a la teulada del govern espanyol. Tant de bo no facin tard”, ha conclòs Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email