Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma entra a l’Institut Ramon Llull

Palma. 15 de desembre de 2022 – L’Ajuntament de Palma, de la mà del tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha oficialitzat avui l’entrada a l’Institut Ramon Llull per part de l’Ajuntament de Palma. Així ho ha aprovat aquest dijous la Junta Rectora del Consorci de l’Institut, integrat fins ara per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona.

L’entrada de l’Ajuntament de Palma contribueix, de manera significativa, a enfortir la missió de l’Institut Ramon Llull: la projecció i difusió de la cultura i la llengua catalanes al món. El govern municipal de Palma va aprovar el passat mes d’octubre fer la petició formal d’incorporació al Consorci.

En aquest sentit, el responsable de l’àrea de Cultura, Antoni Noguera, afirma que “formar part de l’nstitut ofereix una via d’internacionalització als creadors de Ciutat, que d’aquesta manera podran participar en programacions internacionals d’alt nivell”. Noguera destaca també que els acords de col·laboració de l’IRL amb festivals, institucions, mostres, centres d’art i museus internacionals permetran donar impuls a la creació artística que es fa a Palmam i que “els festivals que formen part de la programació de Ciutat –Jazz Palma, PalmaDansa, PalmaCirc i Palma Clàssica– es podran internacionalitzar”. L’aportació anual de l’Ajuntament serà de 60 mil euros.

Per la seva part, Pere Almeda, director de l’Institut Ramon Llull, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta inclusió, que “referma els vincles culturals amb Balears, i suma arguments i talent al diàleg cultural internacional en el que participa la cultura catalana, des la seva diversitat i accents, i des de diferents àmbits com la literatura, el pensament i la creació artística”.

És previst que a la propera Junta Rectora del Consorci, que es durà a terme al mes de març de 2023, l’Ajuntament de Palma ja hi participi com a membre de ple dret.

L’Institut Ramon Llull és l’organisme responsable de la projecció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els seus programes d’actuació es desenvolupen en quatre grans àmbits: l’Àrea de Llengua i Universitats, l’Àrea de Literatura i Pensament, l’Àrea de Creació i el Programa d’innovació, coneixement i residències. L’Institut Ramon Llull té quatre oficines a l’exterior: Berlín, Londres, Nova York i París.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email