Actualitat

La plaça de Sant Jordi es transforma en un espai pacificat i diàfan que estarà a punt aquesta primavera

Palma, 20 de desembre de 2022.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, juntament amb els arquitectes de l’obra, Martí Lucena, Martí Lucena, Antonio Pérez-Villegas, Llúcia Cabot, Guillem Tomàs i Antònia Mayol i els veïns de Sant Jordi, han visitat avui les obres que renovació de la plaça de Sant Jordi, que s’iniciaren el passat mes d’octubre i que tenen un pressupost de 450.852 euros.

Aquesta plaça, que s’ha dissenyat amb la participació de l’Associació de Veïnats i atén una demanda ciutadana per tenir una plaça més oberta i per la gent, estarà enllestida durant la primavera de 2023. En aquest sentit, el president de l’Associació de Veïnats, Xisco Jaume, que ha estat present a la visita de les obres, ha explicat que la importància d’aquesta obra pels veïns del poble de Sant Jordi. “Una de les demandes que varen fer va ser que aquest fou un espai obert, còmode i fàcil per muntar i desmuntar fires i altres esdeveniments i que sigui accessible a tothom”, ha afirmat.

Neus Truyol: “ Hem incorporat al projecte les demandes dels veïns per transformar la plaça en un espai més pacificat, salvar el desnivell i crear un espai diàfan per poder fer activitats i festes”.

Truyol ha recordat que el calendari de les obres s’està complint i ha valorat la participació d’aquest projecte. “Les tres prioritats que ens varen marcar els veïnats i que hem incorporat al projecte és per un costat poder pacificar el trànsit dels voltants de la plaça i que sigui una plaça més amable i més segura pels infants i per la gent gran; per altre costat, salvar l’important desnivell que hi havia perquè la plaça s’integri a l’entorn i que a aquesta plaça hi hagués un espai diàfan per poder fer les fires i les activitats que es fan al poble i que pogués haver-hi un espai prou ampli per fer-les; aquests tres criteris s’han incorporat al disseny de la plaça i seran una realitat a partir de la primavera” ha dit Truyol, que ha recordat que a més el projecte integra dues zones enjardinades amb arbrat i ombra.

Projecte amb participació dels veïnats

El projecte de renovació de la plaça de Sant Jordi ha estat elaborat per un equip que va resultar guanyador d’un concurs d’idees, concretament, LMPV & CT, UTE. Un equip format pels arquitectes Martí Lucena, Antonio Pérez-Villegas, Llúcia Cabot, Guillem Tomàs i Antònia Mayol.

El projecte recull les idees plantejades a les bases del concurs: restringir el trànsit rodat ens els carres perimetrals i ampliar la superfície de la plaça, millorar la seva accessibilitat i adequar l’espai a la flexibilitat requerida per als esdeveniments que s’hi solen realitzar. La nova plaça comptarà amb un paviment unitari, a més es defineixen dos espais enjardinats amb arbres, creant espais d’ombra a la plaça. El segon d’aquest espai és un talús per separar el trànsit rodat de la zona de pas per a vianants, i així augmentar la seguretat dels veïnats de Sant Jordi.

La remodelació que està executant Model de Ciutat suposa una inversió de 450.852 euros i permet renovar de forma integral la plaça de Sant Jordi.

A més, d’acord amb les demandes d’EMAYA, l’obra també preveu una sèrie d’actuacions per tal de substituir la xarxa de clavegueram sanitari i d’aigua potable.

El projecte s’ha millorat i el desnivell, és a dir la diferència de cotes entre les parts més allunyades són una mica menors que les previstes, el que permetrà que el banc i petit muret que delimita a la zona de l’escola sigui menor al previst.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *