Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaCultura presenta la quarta edició del Jazz Festival de Palma

Palma, 23 de desembre 2022 – El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el Coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, la directora General de Cultura i Comunitat, Tina Codina, el director artístic de festival, Ferran Pereira, conjuntament amb altres representats, músics i organitzadors han assistit a la roda de premsa de presentació del Jazz Festival de Palma 2023, a Can Oms. El festival, que arribarà a la seva quarta edició, s’iniciarà el proper 2 de febrer i s’estendrà fins dia 19 del mateix mes.

Les actuacions principals del jazz tendran lloc al teatre Xesc Forteza, com és el cas de Yass Ahmed, que actuarà el divendres 10. Aquesta trompetista, compositora i productora, va obtenir amb el seu àlbum, La Sabotuse (Naim Records, 2017) el premi Àlbum de Jazz de l’Any a la revista The Wire i va aconseguir atenció més enllà del món del jazz, cosa no massa freqüent al món de la música.

Antoni Noguera: “la voluntat de l’àrea és apropar d’acostar a la ciutadania la música jazz mitjançant concerts i altres activitats”.

El dissabte següent arribarà el torn d’All-Woman Jazz Band, concert protagonitzat per sis dones. El dissabte serà el torn del baixista basc Víctor de Diego, que el diumenge tancarà el primer cap de setmana del festival de jazz al teatre Xesc Forteza.

La següent setmana tindran llocs diferents jam sessions als dies laborables, fins al concert del reconegut compositor i interpret Carlos Sarduy, el dijous 16. L’endemà arriba Eli Degibri, un concert reprogramat del festival de l’any passat, premi Landaua al jazz performance.

El darrer cap de setmana actuaran Gillespie Big Band i Berta Moreno & Afro Soul Project, els dissabte 18 i el diumenge 19, respectivament.

Noguera ha explicat que el Jazz Festival de Palma és una magnífica oportunitat per gaudir d’un cartell de primer ordre d’aquest estil musical a la nostra ciutat”. El tinent de batle de Cultura també s’ha referit a “la voluntat de l’àrea d’acostar a la ciutadania la música de jazz mitjançant activitats complementàries obertes a tothom i que surtin també fora del centre de la ciutat”. En aquest sentit, el festival oferirà tota una oferta complementària que arribarà als barris i que es presentarà sencera aquest gener.

L’edició de 2023 oferirà a més de cartell oficial, una desena d’activitats complementàries on destaquen la presència femenina i de solistes.

El recuperat festival, que havia caigut del cartell cultural palmesà durant 20 anys , va reeixir a partir de la iniciativa de l’àrea de Cultura que encapçalada per Noguera. Tres anys després el festival torna a consolidar-se com t en un referent musical a la nostra ciutat. En paraules del mateix tinent de batle “no es tractava, tan sols, de recuperar el Festival, sinó d’apropar-lo a la ciutadania i a altres espais. La música dels grups de jazz ha arribat als barris de Palma, s’ha fet una feina per a donar-la a conèixer”

“Aquesta quarta edició del Jazz Festival de Palma torna a fer una aposta per portar a la nostra ciutat un ampli ventall dels diferents estils jazzístics amb referents estatals i internacionals” ha explicat Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email