Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Oberta la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació d’edificis

Palma, 27 de desembre de 2022.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat avui que la seva àrea ha obert ja la convocatòria de subvencions pel foment de la rehabilitació d’edificis a sis zones de la ciutat (3 de les quals on es continua, això són Son Gotleu, Camp Redó i Verge de Lluc i tres que s’incorporen noves a aquest pla, és a dir Son Ximelis Soledat Nord i Soledat Sud- Nou Llevant).  La iniciativa té per objectiu potenciar la dinàmica de conservació periòdica de les edificacions que es constitueixen el patrimoni arquitectònic de la ciutat.

“Des de l’Ajuntament de Palma tenim un compromís seriós amb fomentar la rehabilitació d’edificis i habitatges. L’habitatge ha de ser digne per a què les persones que hi viuen hi visquin en bones condicions i que ningú quedi fora per una qüestió econòmica”, ha assegurat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

Neus Truyol: “L’habitatge ha de ser digne per a què les persones que hi viuen hi visquin en bones condicions i que ningú quedi fora per una qüestió econòmica”.

Es consolida així, a més un procediment de col·laboració entre l’administració pública i els particulars per a la recuperació de l’esmentat patrimoni arquitectònic i per a la regeneració del teixit social. “Enguany multiplicam per dos les barriades que tenen accés a aquesta subvenció”, ha explicat Truyol.

Així, en aquesta convocatòria les ajudes estan també adreçades a aquells blocs d’habitatges ubicats a les barriades de Camp Redó, Verge de Lluc i Son Gotleu, i s’amplien a Son Ximelis, La Soledat i Nou Llevant i tenen per objectiu mantenir les condicions d’habitabilitat els edificis i habitatges. S’atorgaran ajuts que permetran complir amb el deure de conservació, millorar l’eficiència energètica, sobretot pel que fa a l’aïllament tèrmic per una disminució de la demanda energètica o supressió de barreres arquitectòniques.

Neus Truyol: “En aquesta convocatòria hem multiplicat per dos les barriades que hi poden accedir i la quantia de les ajudes fins a 1 milió d’euros”

Aquesta línia està dotada amb 1 milió d’euros, “hem duplicat la quantia de les ajudes. La darrera convocatòria va ser de 500.000 euros i ara és d’1 milió”, ha explicat Truyol. Les ajudes suposen una tècnica de foment de la rehabilitació i un procediment de col·laboració entre l’administració pública i els particulars per a la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat de Palma i per a la regeneració del teixit social.

Les barriades incloses a l’àmbit d’actuació d’aquesta convocatòria són les del Camp Redó, Verge de Lluc Son Roca-Son Ximelis, Son Gotleu i Soledat, totes elles assenyalades actualment com àrees vulnerables de Palma i incloses dins el Pla estratègic de ciutat, atès que es troben immerses dins una situació de progressiva degradació arquitectònica, urbanística i social.

La present convocatòria de subvencions està prevista a la línia 3 del Pla Estratègic de Subvencions del Patronat Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació Integral de Barris per al període 2021-2023, que va ser aprovat al Consell Rector en data 9 de novembre de 2021. Així mateix, està previst a la línia 5 del Pla d’actuació per a la rehabilitació dels barris definits aprovat pel Consell Rector.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email