Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma garanteix la gratuïtat de 2-3 anys a les escoletes municipals

Palma, 27 de desembre de 2022.- El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha signat avui el conveni de gratuïtat del servei educatiu de tercer d’educació infantil entre l’Ajuntament de Palma i el Govern. També ha assistit a la signatura la gerent del Patronat Municipal d’Escoles, Francisca Niell. Garantim d’aquesta manera la gratuïtat de l’educació entre els 2 i els 3 anys a les escoletes municipals. L’Ajuntament, que gestiona 11 escoletes a Palma, rebrà un total de 1.170.000 euros per a cobrir l’educació d’aquests centres el curs 2022/23.

Una vegada signats els convenis es tramitaran els pagaments que permetin la gratuïtat a partir del dia 1 de setembre de 2022 i la Conselleria efectuarà tres pagaments per avançat que corresponen a dos períodes de quatre mesos i a un darrer període de dos. Cal destacar que aquest Conveni té una vigència de 4 anys, el que suposarà una inversió total de 4.680.000 € (1.170.000€ /curs) per tal de garantir la gratuïtat del servei educatiu de tercer d’educació infantil de Palma.

Bo escolar

Cal recordar que el Patronat Municipal d’Escoles d’Infants destina per al curs 2022-2023 la quantitat de 450.000 € a ajuts d’escolarització per als infants matriculats en algun dels centres d’educació infantil de Palma que compleixin amb els requisits: estar autoritzats per la Conselleria d’Educació i estar inscrits al Registre Municipal d’Escoles d’Infants. Aquesta xifra suposa un increment de 100.000 euros respecte al curs anterior. Aquest curs hi ha un total de 28 centres inscrits al RMEI, 3 més que el curs anterior.

La convocatòria de subvencions, recollint la demanda de les famílies i dels centres d’educació infantil, estableix dos terminis de presentació de sol·licituds (setembre i maig) i reserva 50.000 € per alumnes d’incorporació tardana. S’ha resolt el primer termini per als infants escolaritzats durant el mes de setembre, el que suposa la concessió d’ajuts per un import de 377.399 €.

Les dades d’aquesta primera resolució són les següents:

  • 522 sol·licituds rebudes.
  • 58 sol·licituds excloses per manca de documentació un cop finalitzat el termini d’esmena o no complir amb els requisits.
  • 464 sol·licituds concedides.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email